
Ισπανία – Σε εμπρησμό οφείλεται η δασική πυρκαγιά στην Γκαλίθια – Μαίνεται εκτός ελέγχου
Η πυρκαγιά, που έχει κάψει 10.000 στρέμματα ξεκίνησε χθες και γρήγορα οι τεράστιες φλόγες και ο πυκνός καπνός απέκλεισαν οδικές αρτηρίες και σιδηροδρομικές γραμμές.
Η πυρκαγιά που καίει από χθες στην περιοχή της Γκαλίθια της βορειοδυτικής Ισπανίας προκλήθηκε από εμπρησμό, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Η πυρκαγιά, που έχει κάψει 10.000 στρέμματα ξεκίνησε χθες και γρήγορα οι τεράστιες φλόγες και ο πυκνός καπνός απέκλεισαν οδικές αρτηρίες και σιδηροδρομικές γραμμές. Οι τηλεπικοινωνίες στην περιοχή έχουν επίσης διακοπεί.
«Οι έρευνες έχουν εντοπίσει πολλά σημεία τα οποία ανεφλέγησαν ταυτόχρονα…όποιος το έκανε ήξερε πολύ καλά ότι θα προκαλέσει μεγάλες καταστροφές», δήλωσε ο τοπικός υπεύθυνος περιβάλλοντος. «Δεν εξηγείται…Είναι δύσκολο να μπεις στο κεφάλι κάποιου που θα ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο».
Οι αρχές έχουν σημάνει συναγερμό στους κατοίκους χωριού της περιοχής που βρίσκεται στον δρόμο της φωτιάς, αλλά δηλώνουν ότι προς το παρόν δεν κινδυνεύουν κατοικίες.
Το στρατιωτικό σώμα επειγουσών καταστάσεων στέλνει ενισχύσεις για την υποστήριξη της τοπικής πυροσβεστικής δύναμης, η οποία έχει αναπτύξει 49 ομάδες πυροσβεστών , οκτώ αεροσκάφη και 14 ελικόπτερα. Ωστόσ, η πυρκαγιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο.
Οι υψηλές θερμοκρασίες και η ξηρασία δυσχέρανε την επιχείρηση της κατάσβεσης την περασμένη νύκτα.
Μέχρι στιγμής φέτος, δασικές πυρκαγιές έχουν κάψει έκταση 742.600 στρεμμάτων στην Ισπανία, περισσότερα από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας, αλλά λιγότερα από τα 1.900.000 στρέμματα που κάηκαν το 2012, την χειρότερη χρονιά των δέκα ετών.
Μεγάλες δασικές πυρκαγιές σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές του κόσμου φέτος, εξαιτίας των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών και της ξηρασίας, που αποτελούν συμπτώματα της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Πηγή: ΑΠΕ
- Βασίλης Βασιλικός: Τα σφάλματα της ασφάλτου
- Σουβλάκι: Ακρίβεια και… παράδοση βγάζουν την πατάτα από το τυλιχτό
- «Ο Παναθηναϊκός είναι σε προχωρημένες επαφές με τον Μπαντιό»
- Τραγωδία στη Λάρισα – Νεκρός 15χρονος σε τροχαίο με μηχανάκι
- Σάκκαρη – Νόσκοβα 2-0: Πήρε το ντέρμπι και την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός
- Ζάκυνθος: Ρίσκαρε τη ζωή του για μια… selfie o 22χρονος τουρίστας που έπεσε στον γκρεμό στην παραλία του Ναυαγίου


