«Κλείδωσε» η τρίτη δόση του εμβολίου – Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα -Σήμερα οι ανακοινώσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ήταν θετική, ενώ το επιχειρησιακό σχέδιο είναι έτοιμο.
«Κλείδωσε» σύμφωνα με πληροφορίες η χορήγηση τρίτης δόσης και στον γενικό πληθυσμό και συγκεκριμένα για αρχή στους πολίτες άνω των 85 ετών. H αρχή όπως έχει γίνει ήδη γνωστό θα γίνει από τους ανοσοκατασταλμένους για τους οποίους θα ανοίξει η πλατφόρμα τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ήταν θετική, ενώ το επιχειρησιακό σχέδιο είναι έτοιμο.
Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών από την κα. Θεοδωρίδου και τον Μάριο Θεμιστοκλέους, ενώ συγκεκριμένες ημερομηνίες για το άνοιγμα της πλατφόρμας στις παρακάτω ομάδες θα δοθούν την επόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ λοιπόν μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας για την ενισχυτική δόση στους ανοσοκατασταλμένους, σειρά θα έχουν:
- Οι πολίτες 85 ετών και πάνω
- Οι πολίτες 60 και πάνω
Επίσης ενισχυτική δόση θα κάνουν και ειδικές ομάδες εργαζομένων με την αρχή να γίνεται από τους υγειονομικούς.
Σημειώνεται πως η τρίτη δόση θα γίνεται μόνο με εμβόλια mRNA (δηλαδή Pfizer ή Moderna), ακόμα και αν αρχικά ο εμβολιασμός είχε γίνει με AstraZeneca ή Johnson & Johnson.
Για την χορήγηση της τρίτης δόσης μίλησε το πρωί ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, τονίζοντας πως το αργότερο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση θα ανακοινώσει όλες τις λεπτομέρειες και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για την τρίτη δόση.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Άκης Σκέρτσος αυτοί που θα προηγηθούν είναι όσοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες με σοβαρά προβλήματα υγείας και χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα.
- Νετανιάχου: H στιγμή που δίνει την εντολή να σκοτωθεί ο Λαριτζανί
- Εντυπωσιακή εισαγωγή της Capital Tankers στο Όσλο με ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον
- Ρόδος: Ξεκίνησε η απομάκρυνση των ανενεργών καρτοτηλεφώνων
- Ιράν: Η «μοναξιά» του πλανητάρχη και τα αδιέξοδα στα Στενά του Ορμούζ – Ποιος κερδίζει τον πόλεμο;
- Την Τετάρτη η απολογία του 23χρονου για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά – Ζήτησε νέα προθεσμία
- Συμμαχία Microsoft–Anthropic – Ο πράκτορας Claude Cowork ενσωματώνεται στο Copilot






