Βόρεια Εύβοια – Μέσα σε τρεις ημέρες κάηκαν άλλα 50.000 στρέμματα
Νέα συγκλονστικά στοιχεία, όπως καταγράφηκαν από τον ευρωπαϊκό περιβαλλοντικό δορυφόρο Sentinel-2, από την Κυριακή έως την Τετάρτη
Ο ευρωπαϊκός περιβαλλοντικός δορυφόρος Sentinel-2 κατέγραψε τις καμένες εκτάσεις στη Βόρεια Εύβοια το μεσημέρι της Κυριακής 08/08 και της Τετάρτης 11/08. Με βάση τις εικόνες αυτές και σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι καμένες εκτάσεις την Κυριακή 08/08 ήταν περίπου 460.000 στρέμματα, ενώ την Τετάρτη 11/08 510.000 στρέμματα.
Οι εκτάσεις, λοιπόν, που κάηκαν τις τρεις τελευταίες ημέρες ανέρχονται σε περίπου 50.000 στρέμματα.
Στην Εικόνα 1 παρουσιάζονται με καφέ αποχρώσεις οι καμένες περιοχές και τα κυριότερα ενεργά μέτωπα το μεσημέρι της Κυριακής 08/08, με το μέτωπο κοντά στο Αρτεμίσιο να ξεχωρίζει.
Στην Εικόνα 2 παρουσιάζονται οι καμένες εκτάσεις το μεσημέρι της Τετάρτης 11/08, ενώ σημειώνονται και οι περιοχές που κάηκαν στο διάστημα των τελευταίων τριών ημερών.
- Άνετο βράδυ για την Μπασκόνια (88-78), ο Βιλντόζα έδωσε τη νίκη στην Βίρτους (79-78)
- Λιγότερη δουλειά, περισσότερος τζόγος για την Gen Z
- Πέθανε ο Φρανκ Ο. Γκέρι – Ο αρχιτέκτονας που έκανε το μέταλλο να χορεύει, «ανέστησε» το Μπιλμπάο και έδωσε μορφή στο χάος της ζωής
- Ερυθρός Αστέρας – Μπαρτσελόνα 79-89: Με οδηγό τον Κλάιμπερν η νίκη των μπλαουγκράνα
- Πούτιν και Μόντι υπογράφουν συμφωνίες 100 δισ. [γράφημα]
- Παναθηναϊκός – Βαλένθια 79-89: Οι «νυχτερίδες» έβαλαν τέλος στο σερί του Τριφυλλιού


