Φωτιά – Εφάπαξ ενίσχυση 6.000 ευρώ στους τραυματίες – Μέριμνα για περίθαλψη των εγκαυματιών
Αποφασίστηκε η χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 6.000 ευρώ στα άτομα που τραυματίστηκαν λόγω των πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα.
Την χορήγηση εφάπαξη οικονομικής ενίσχυσης 6.000 ευρώ στα άτομα που τραυματίστηκαν λόγω των πυρκαγιών αλλά και ειδική μέριμνα για την περίθαλψη και την παροχή φαρμάκων στους εγκαυματίες προβλέπει απόφαση των υπουργείων Υγείας και Εργασίας.
Περίθαλψη εγκαυματιών
«Με αφορμή τα περιστατικά εγκαυματιών πυροσβεστών και εθελοντών πυροσβεστών, διασφαλίζεται για όλους τους εγκαυματίες-θύματα των πρόσφατων πυρκαγιών, η απρόσκοπτη παροχή σε πάσης φύσεως φάρμακα, επουλωτικά και αναπλαστικά σκευάσματα (γέλες σιλικόνης, ενυδατικές αλοιφές, αντηλιακές αλοιφές, προϊόντα αντισηψίας), επιθέματα (σιλικόνη, γάζες), ελαστικά και πιεστικά ενδύματα, καθώς και η παροχή της απαραίτητης κατ’ οίκον νοσηλείας, συμπεριλαμβανομένων και των φυσιοθεραπειών και λοιπών θεραπειών αποκατάστασής τους, μέσω του Μητρώου εγκαυματιών του ΕΟΠΥΥ το οποίο συστάθηκε με το ν. 4626/2019» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.
Εφάπαξη ενίσχυση 6.000 ευρώ στους τραυματίες
Παράλληλα, αποφασίστηκε η χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 6.000 ευρώ στα άτομα που τραυματίστηκαν λόγω των πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα.
Ειδικότερα, θα χορηγηθεί από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), οικονομική ενίσχυση ύψους 6.000 ευρώ σε όσους υπέστησαν τραυματισμό λόγω των πυρκαγιών και νοσηλεύτηκαν για χρονικό διάστημα άνω των 48 ωρών ή εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε Νοσοκομεία.
Η οικονομική ενίσχυση θα χορηγηθεί ανεξάρτητα από οποιαδήποτε άλλη τακτική ή έκτακτη οικονομική ενίσχυση ή επίδομα που καταβλήθηκε ή καταβάλλεται για την στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές, ενώ η διαδικασία των αιτήσεων και ειδικότερες προϋποθέσεις θα εξειδικευθούν με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Υγείας, Οικονομικών και της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
- Η αινιγματική ανάρτηση του Τζόουνς που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό και οι εξελίξεις των επόμενων ωρών
- ΣΥΡΙΖΑ: Τα μπλόκα έχουν ονοματεπώνυμο, «Κυριάκος Μητσοτάκης» – Δεν είναι επιλογή αλλά κραυγή επιβίωσης
- Συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις κατά της στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα
- Live streaming: Ολυμπιακός – Πρωτέας Βούλας
- Βενεζουέλα: Όλα όσα ξέρουμε για την αμερικανική επίθεση και τη σύλληψη Μαδούρο
- Άννα Βίσση: Κυκλοφόρησε το live album της από το Παναθηναϊκό Στάδιο – Το ορόσημο, τα ρεκόρ, και ένα σαρωτικό 2025