Φωτιά στη Γορτυνία – Αρκετά δύσκολη η κατάσταση
Συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά στη Γορτυνία, με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Χρήστο Λαμπρόπουλο, να εξηγεί ότι υπάρχουν αναζωπυρώσεις και οι εστίες είναι πολλές
«Αρκετά δύσκολη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση με την φωτιά στην περιοχή της Γορτυνίας», ανέφερε, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος.
Όπως εξήγησε, «υπάρχουν αναζωπυρώσεις και εστίες φωτιάς, οι οποίες είναι πολλές».
Παράλληλα, ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι «σήμερα επιχείρησαν τα εναέρια μέσα, τα οποία βοήθησαν σημαντικά», ενώ όσον αφορά τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής , είπε ότι «ενισχύθηκαν και με τους Γάλλους και με τους Τσέχους πυροσβέστες».
Δεν απειλούνται οικισμοί
Σχετικά με το αν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος είπε ότι «η φωτιά είναι κοντά στους οικισμούς Καπελίτσα, Λιβαδάκι και Τουμπίτσι, αλλά η πυροσβεστική έχει λάβει μέτρα, ώστε να μην απειληθούν».
Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «είναι σημαντική η συμβολή ιδιωτών, που εθελοντικά, με τα δικά τους μηχανήματα, αλλά και τα μηχανήματα της αυτοδιοίκησης, συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων».
Όσον αφορά στο άλλο μέτωπο της Αρκαδίας, στην Μεγαλόπολη, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν».
- Ηλεκτρονικό εμπόριο: «Κίτρινος πυρετός» για τα μικροδέματα – Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες
- Η κατηφόρα δεν έχει τέλος για την Γιουβέντους – Στη γωνία του… ρινγκ ο Σπαλέτι
- Πώς το διάσημο καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο έβαλε τον άνθρωπο στο κέντρο μιας άνισης και βίαιης πόλης
- Χιονοστιβάδες: Τι αλλάζει με την κλιματική κρίση
- Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-2: Επική ανατροπή για τις Ερυθρόλευκες
- Τότεναμ – Άρσεναλ 1-4: Σαρωτικοί «κανονιέρηδες» στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου



