
«Συγκλονισμένος» ο Ιερώνυμος – «Προσεύχομαι να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές» από τις φωτιές
«Πρέπει, όμως, κάποτε να αναλογιστούμε και τις δικές μας ευθύνες, απέναντι στο περιβάλλον και στη φύση που ο Δημιουργός μας χάρισε και να αντιληφθούμε ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής συνιστά μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του 21ου αιώνα για την ανθρωπότητα» επισημαίνει στη δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος.
«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος, όπως κάθε Έλληνας, και εύχομαι και προσεύχομαι να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές» αναφέρει σε δήλωσή του για τις πυρκαγιές που πλήττουν όλη τη χώρα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.
«Οι σκέψεις μου βρίσκονται στο πλευρό όλων των αδελφών μας που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές στο Λεκανοπέδιο Αττικής, στην Εύβοια, στη Μεσσηνία, στη Μάνη και σε άλλα μέρη της πατρίδας μας, αλλά και σε όλα τα πλάσματα του Θεού, σε όλα τα έμβια όντα που ζουν με τρόμο την πύρινη λαίλαπα. Πρέπει, όμως, κάποτε να αναλογιστούμε και τις δικές μας ευθύνες, απέναντι στο περιβάλλον και στη φύση που ο Δημιουργός μας χάρισε και να αντιληφθούμε ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής συνιστά μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του 21ου αιώνα για την ανθρωπότητα» επισημαίνει στη δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος.
- Έρευνα για τον θάνατο του ιδρυτή της Mango – Συνελήφθη ο γιος του
- Δήμος Χαλκηδόνος: Διαθέσιμο ηλεκτρονικά το αρχείο οικοδομικών αδειών
- Κατασχέθηκαν λαθραία τσιγάρα και σφαίρες στη Μυτιλήνη – Προσπάθησαν να τα περάσουν από Τουρκία
- Νέες υδρογεωτρήσεις στην Τήλο
- Ο Τζον Τραβόλτα εξηγεί την έμπνευση πίσω από τις viral εμφανίσεις του με μπερέ στις Κάννες
- Βολές Σαμαρά: Η απόσυρση οπλικών συστημάτων από Κάρπαθο, Διδυμότειχο, Κύπρο προκαλεί μείζονα ερωτήματα

