
Η μετάλλαξη Δέλτα κυριαρχεί στην Ελλάδα – Έκτακτες ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ το απόγευμα
Φαίνεται πως ο αριθμός των μεταλλαγμένων κρουσμάτων αυξήθηκε και γι΄αυτό κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει ανακοίνωση σήμερα.
Συναγερμός έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ εξαιτίας της ταχύτητατης μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα.
Για τον λόγο αυτό αναμένεται να υπάρξουν σήμερα έκτακτες ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και συγκεκριμένα για τις μεταλλάξεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΟΔΥ θα δώσει σήμερα στη δημοσιότητα την έκθεση με τα νεότερα δεδομένα από το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του κοροναϊού και όχι την Πέμπτη όπως συνήθως γίνεται.
Φαίνεται πως ο αριθμός των μεταλλαγμένων κρουσμάτων αυξήθηκε και γι΄αυτό κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει ανακοίνωση σήμερα.
Την Πέμπτη είχαν ανακοινωθεί 281 κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Πέμπτη (15/7) από τον έλεγχο των 892 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 703 δείγματα μεταλλάξεων του κοροναϊού, ενώ 174 δείγματα αφορούν σε στελέχη του ιού που βρίσκονται υπό παρακολούθηση.
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η πλειονότητα των κρουσμάτων μετάλλαξης αφορούν στο στέλεχος Άλφα, 100 είναι της παραλλαγής Βήτα, 281 ανήκουν στην μετάλλαξη Δέλτα και 2 τη Γάμμα.
- Τριάντα αλιείς και υλοτόμοι δολοφονήθηκαν στη Νιγηρία από τρομοκράτες της Μπόκο Χαράμ
- Υποχώρηση των ΗΠΑ: Αφαιρέθηκε η Φρανσέσκα Αλμπανέζε από τον κατάλογο των κυρώσεων
- Μετά τους Τραμπ και Πούτιν, σειρά για τον Σι έχει η επίσκεψη στον Κιμ Γιονγκ Ούν
- Εκλογές Περού: Η υποψήφια της ακροδεξιάς Φουτζιμόρι έχει προβάδισμα 4% ενόψει β΄ γύρου
- Ασφαλείς οι πτήσεις στην Ελλάδα – Δεν αναμένονται ελλείψεις καυσίμων
- Προσεκτική η Κάγια Κάλας εναντίον του Μπεν – Γκβιρ – Πολύ έντονη κριτική στην Κάλας από Ισπανίδα ευρωβουλευτή


