Προειδοποίηση Σαρηγιάννη: Μέσα στον Ιούλιο θα ξεκινήσει το 4ο κύμα της πανδημίας
Τον Αύγουστο αναμένεται να ξεπεράσουμε και πάλι τα 1.000 κρούσματα ημερησίως.
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης για την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού.
Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1, εξέφρασε την ανησυχία του ότι αν δεν προσέξουμε σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει το 4ο κύμα της πανδημίας.
Ειδικότερα, ο κ. Σαρηγιάννης υποστήριξε ότι σαφέστατα βρισκόμαστε σε μια φάση αύξησης των κρουσμάτων του κοροναϊού και γύρω στα μέσα ή προς το τέλος του Ιουλίου, θα ξεκινήσει το 4ο κύμα της πανδημίας, το οποίο αν δεν το προλάβουμε μπορεί να είναι εξαιρετικά ισχυρό.
Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ είπε ότι οι μετακινήσεις θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη διασπορά του κοροναϊού και κυρίως της μετάλλαξης Δέλτα και τον Αύγουστο αναμένεται να ξεπεράσουμε και πάλι τα 1.000 κρούσματα ημερησίως, αριθμός που θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο τον Σεπτέμβριο.
Μόνο όπλο ο εμβολιασμός
Όσον αφορά τα μέτρα που λαμβάνονται, ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι αυτά έχουν επικουρικό χαρακτήρα και το μόνο που μπορεί να μας προστατεύσει αποτελεσματικά είναι ο εμβολιασμός. Όπως είπα χαρακτηριστικά, για να γλιτώσουμε από τα χειρότερα και σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα που χρησιμοποιεί, θα πρέπει μέσα στον Αύγουστο το ποσοστό των εμβολιασμένων στον ενήλικο πληθυσμό, να φτάσει στο 83%.
Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι το όποιο ρίσκο συνεπάγεται ένας εμβολιασμός είναι απείρως μικρότερο από την απόφαση κάποιου να μην εμβολιαστεί.
- Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία άλλων 10 μελών εγκληματικής οργάνωσης που έκλεβε αυτοκίνητα και τα πουλούσε
- Ζίβκοβιτς: «Δώσαμε τα πάντα και κερδίσαμε»
- Αυστρία: Σε εξέλιξη η δίκη του αξιωματικού των μυστικών υπηρεσιών που κατηγορείται για ρωσική κατασκοπεία
- Βέλγιο: Έξι τραυματίες στην Αμβέρσα σε επίθεση με μαχαίρι – Οι δύο σε κρίσιμη κατάσταση
- Mασκ: Ντεμπούτο στο Νταβός υποσχόμενος ρομπότ για όλους
- Πάρις Χίλτον: Λαμπερή μαζί με τα 2 παιδιά της και τον σύζυγό της στην πρεμιέρα του νέου ντοκιμαντέρ της


