Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παγώνη: «Αν δεν φτάσουμε το 80% στον εμβολιασμό τα πράγματα από Οκτώβριο δεν θα πάνε καλά»

Παγώνη: «Αν δεν φτάσουμε το 80% στον εμβολιασμό τα πράγματα από Οκτώβριο δεν θα πάνε καλά»

«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι αυτή την στιγμή η Δέλτα έχει αύξηση μεταδοτικότητας από 50-70% που σημαίνει ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή», υπογράμμισε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών

«Θα φτάσει η ημέρα που θα μιλήσουμε για μηδέν θανάτους αν συντονιστούμε όλοι και εμβολιαστούμε» δήλωσε μιλώντας στην «Κοινωνία ώρα mega» και τους Ανθή Βούλγαρη και Ιορδάνη Χασαπόπουλο μίλησε η κυρία Ματίνα Παγώνη Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών.

«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι αν δεν εμβολιαστεί υπάρχουν μεταλλάξεις, αυτή την στιγμή η Δέλτα έχει αύξηση μεταδοτικότητας από 50-70% που σημαίνει ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή», υπογράμμισε.

«99,9% για να μην πω 100% όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν έχουν μπει μέχρι σήμερα σε ΜΕΘ. Μπορεί κάποιος να νονήσει, υπάρχει ένα παράθυρο 10%. Γιατί να νοσήσει από κάποιον που δεν έχει εμβολιαστεί; Γιατί να νοσήσουμε;», πρόσθεσε και τόνισε ότι «δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην πάμε για εμβολιασμό. Πριν ξεκινήσουν για διακοπές πρέπει να πάνε για εμβολιασμό. Η νόσος είναι εδώ, οι μεταλλάξεις είναι εδώ, δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω. Δεν πρέπει να φοβάται ο κόσμος, τα εμβόλια είναι ασφαλή».

Σχολιάζοντας τις αμφιβολίες του κόσμου και ιδίως των νέων παιδιών ως προς τον εμβολιασμό, η κυρία Παγώνη, ανέφερε πως: «τα παιδιά είναι έτσι επειδή λέγαμε από την αρχή ότι και να νοσήσουν οι νέοι δεν θα έχουν σοβαρά συμπτώματα.» Συμφώνησε μάλιστα και στη θέση ότι η άρνηση εμβολιασμού πέρασε και ως αντισυστημική στάση.

Αναφέρθηκε και στην στάση της εκκλησίας που είπε ότι πρέπει να είναι βοηθητική, ενώ σχολιάζοντας τα όσα δήλωσε ότι «ο Παύλος Πολάκης έκανε μια αντίδραση, ο συνάδελφος Πολάκης πρέπει να έχει πάει ήδη να εμβολιαστεί.»

«Έχουν απολυθεί τρεις γιατροί», αποκάλυψε αναφορικά στην εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη απατών σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και στη συστηματική έκδοση ψευδών συνταγογραφήσεων υγειονομικού υλικού.

Η κυρία Παγώνη ενημέρωσε ότι το «92,3% των νοσοκομειακών γιατρών είναι εμβολιασμένοι, δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα με τους νοσοκοκομειακούς».

«Οι προσωπικές απόψεις των γιατρών δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο, οι επιστημονικές απόψεις ενδιαφέρουν.», σχολίασε αναφορικά σε γιατρούς που μιλούν με δισταγμό απέναντι στα εμβόλια.

«Από τα στοιχεία που έχουμε ως τώρα στα χέρια μας, η τεχνική του εμβολίου είναι τέτοια που δεν θα δημιουργήσει προβλήματα, μπορούν όλοι να κάνουν το εμβόλιο», τόνισε.

«Αν δεν πιάσουμε το 80% τα πράγματα από Οκτώβριο δεν θα πάνε καλά»

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024