Μέρκελ: Αντίπαλος και εταίρος η Κίνα – Το ΝΑΤΟ πρέπει να βρει τη σωστή ισορροπία
Το ΝΑΤΟ πρέπει να βρει τη σωστή ισορροπία απέναντι στην Κίνα, υποστήριξε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ. Η Κίνα, συνέχισε η Μέρκελ, είναι αντίπαλος σε πολλά θέματα αλλά εταίρος σε πολλά άλλα. Τι είπε για τη Ρωσία
Το ΝΑΤΟ χρειάζεται να βρει τη σωστή ισορροπία στον τρόπο που αντιμετωπίζει την Κίνα, χωρίς να την υποτιμά, ούτε όμως και να την υπερτιμά, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ μετά τη σύνοδο των ηγετών της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.
Δεν γίνεται να την αγνοούμε, ούτε να την υπερτιμούμε
«Αν δούμε τις κυβερνοαπειλές και τις υβριδικές απειλές, αν δούμε τη συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας, απλώς δεν γίνεται να αγνοήσουμε την Κίνα», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος στους δημοσιογράφους.
«Όμως δεν πρέπει και να την υπερτιμούμε, χρειάζεται να βρούμε τη σωστή ισορροπία», πρόσθεσε. Η Κίνα, συνέχισε η Μέρκελ, είναι αντίπαλος σε πολλά θέματα αλλά εταίρος σε πολλά άλλα.
Όσον αφορά τη Ρωσία, υποστήριξε ότι δεν αντιμετωπίζει το ΝΑΤΟ ως εταίρο αλλά «δυστυχώς ως αντίπαλο». Ήταν σαφές, συνέχισε, από τη σημερινή συζήτηση, ότι η Ρωσία συνιστά μεγάλη πρόκληση.
Αναφερόμενη στο Αφγανιστάν, η Μέρκελ είπε ότι η Συμμαχία θα πρέπει να αξιολογήσει την αποστολή της στη χώρα αυτή και να διαπιστώσει «τι πήγε καλά και τι όχι».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός υποψήφιος περνάει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
