Κοροναϊός-Ιταλία: Τρίτη δόση εμβολίου προγραμματίζει η περιφέρεια Μάρκε για τον Σεπτέμβριο
Στην περιφέρεια Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας προγραμματίζουν τρίτη δόση εμβολίου κατά του κοροναϊού για τον Σεπτέμβριο
Η περιφέρεια Μάρκε, με πρωτεύουσα την Ανκόνα, της κεντρικής Ιταλίας, είναι η πρώτη η οποία ανακοίνωσε, σήμερα, ότι πρόκειται να χορηγήσει και τρίτη δόση εμβολίου κατά του κοροναϊού. Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος θεμάτων υγείας της περιοχής Μάρκε, Φιλίπο Σαλταμαρτίνι, δήλωσε:
«Προβλέπουμε να αρχίσουμε τη χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου, την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Με στόχο να καλυφθεί, για παράδειγμα, το υγειονομικό προσωπικό, το οποίο εμβολιάσθηκε πρώτο, στο τέλος Δεκεμβρίου του 2020».
Ο Σαλταμαρτίνι πρόσθεσε πως η απόφαση αυτή εξαρτάται από τη διαπίστωση ότι η προστασία που παρέχεται από τα διάφορα εμβόλια κατά της covid 19 διαρκεί περίπου εννέα μήνες.
Εμβολιάζουν και Ιταλούς τουρίστες
Ο υπεύθυνος των υποδομών υγείας της περιοχής Μάρκε εξήγησε ότι, πριν από τον εμβολιασμό με την τρίτη δόση, πρέπει να λυθεί το θέμα της χορήγησης της δεύτερης δόσης του εμβολίου στους τουρίστες που μπορεί να το ζητήσουν.
Προς το παρόν, η συγκεκριμένη περιφέρεια έχει συνάψει σχετική συμφωνία με την περιφέρεια της Λομβαρδίας, για αμοιβαίο εμβολιασμό των τουριστών. Υπάρχουν ήδη 400 κρατήσεις τουριστών που ενδιαφέρονται να λάβουν τη δεύτερη δόση κατά την παραμονή τους στη Μάρκε.
Παραμένει ανοικτό το θέμα που αφορά τυχόν εμβολιασμό τουριστών που θα έλθουν στην Ιταλία από το εξωτερικό. Ο πρόεδρος της Συνέλευσης Περιφερειών Ιταλίας, Μασιμιλιάνο Φεντρίγκα, έχει τονίσει σχετικά ότι «θα δοθεί προτεραιότητα στους Ιταλούς τουρίστες και, στη συνέχεια, αν υπάρξει δυνατότητα, θα εμβολιαστούν με τη δεύτερη δόση και επισκέπτες από το εξωτερικό».
- Πράσινο φως για το νέο γήπεδο της Ρόμα
- Bugonia: Γιατί η σκοτεινή αλληγορία του Γιώργου Λάνθιμου αξίζει Όσκαρ;
- Κικίλιας: Η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί ταχύτερα για την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας
- «Τους περιμένουμε»: Έτοιμο το Ιράν για πιθανή χερσαία εισβολή των ΗΠΑ – «Δεν θα κλείσουμε τα Στενά του Ορμούζ»
- Φάμελλος για την απώλεια του Άλκη Ρήγου: Ήταν τιμή μας να σε αποκαλούμε σύντροφο
- Ο Άλκης Ρήγος και το βαθύ αποτύπωμά του στο πανεπιστήμιο και το κίνημα




