
Καπραβέλος: H σημερινή εικόνα είναι επικίνδυνη – Τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί στα υψηλά
Ο ίδιος κάνοντας μνεία στο περυσινό έτος, οπότε και υπήρχε μεγαλύτερη συγκράτηση, τόνισε ότι «βρεθήκαμε προ εκπλήξεων τον Νοέμβριο» και εξέφρασε τον φόβο ότι η πανδημία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα στη διάρκεια του καλοκαιριού.
Για «επικίνδυνη επιπέδωση του τρίτου κύματος» έκανε λόγο ο διευθυντής της β´ ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος, αναφερόμενος στην τρέχουσα επιδημιολογική εικόνα.
Συγκεκριμένα, ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι τα κρούσματα κοροναϊού έχουν σταθεροποιηθεί στα υψηλά, γεγονός που εγείρει πολλές ανησυχίες, όπως είπε.
Όπως εξήγησε, η σημερινή εικόνα είναι επικίνδυνη για τρεις λόγους: Πρώτον, γιατί άνοιξαν οι δραστηριότητες με την ψυχολογία ότι η πανδημία τελείωσε, δεύτερον, γιατί το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων είναι χαμηλό και τρίτον, γιατί άνοιξε ο τουρισμός και τα εισαγόμενα κρούσματα θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κατάσταση.
Ο ίδιος κάνοντας μνεία στο περυσινό έτος, οπότε και υπήρχε μεγαλύτερη συγκράτηση, τόνισε ότι «βρεθήκαμε προ εκπλήξεων τον Νοέμβριο» και εξέφρασε τον φόβο ότι η πανδημία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα στη διάρκεια του καλοκαιριού.
«Μας φοβίζει ότι θα συντηρηθεί η πανδημία για όλο το καλοκαίρι» υπογράμμισε, συμπληρώνοντας: «Πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξουμε την πανδημία».
- Ο Ολυμπιακός χρειάζεται τον καλό Μαρτίνς
- Γιατί οι Big Tech και ο λαϊκισμός έχουν έναν κοινό εχθρό: τον δημοκρατικό έλεγχο
- Ευτυχώς, η Τζένα Ορτέγκα δεν έγινε τελικά πρόεδρος των ΗΠΑ
- Όρμπαν: Το τέλος ενός συστήματος; – Οι παγίδες του Ούγγρου εθνικιστή για να παραμείνει στην εξουσία
- Τα αποτελέσματα όταν ρίχνεις το επίπεδο: Οι Ιρανοί νίκησαν τον Τραμπ στην «έδρα» του… τα Social Media
- Γιατί η Ανάσταση τρομοκράτησε τη Ρώμη;




