
Εμβόλιο: Με J&J θα εμβολιάζονται οι κατάκοιτοι στο σπίτι τους από 15 Μαΐου
Από τις 15 Μαΐου θα μπορούν να εμβολιάζονται στο σπίτι οι κατάκοιτοι άνθρωποι με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.
Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ανακοίνωσε ότι από τις 15 Μαΐου θα μπορούν να εμβολιάζονται στο σπίτι οι κατάκοιτοι άνθρωποι με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.
Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 περίπου 44.000 πολίτες ηλικίας 40 έως 44 ετών μπήκαν ήδη από χθες το βραδύ στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ 500 από αυτούς έχουν ήδη εμβολιαστεί από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης.
O Γεραπετρίτης έκανε επίσης την ανακοίνωση για την έναρξη των εμβολιασμό κατ΄οίκον, με το μονοδοσιακό εμβόλιο της Johnson & Johnson το οποίο θα αρχίσει να χορηγείται από τις 5 Μαΐου στην Ελλάδα.
Ο ίδιος τόνισε ότι η διατήρηση του SMS για λίγες ήμερες ακόμη, όπως και ο περιορισμός στην κυκλοφορία κατά τις νυχτερινές ώρες, έχει και μια συμβολική σημασία, αλλά και μια παιδαγωγική ιδιότητα.
«Οτιδήποτε ανοίγεις είναι πιο δύσκολη άσκηση απ’ οτιδήποτε κλείνεις Το να ανοίγεις είναι μια εύκολη πολιτικά απόφαση, αλλά τεχνικά δύσκολη», σημείωσε.
Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι η Ελλάδα πλέον «σπάει στερεότυπα» και έχει δημιουργήσει μια παράσταση σοβαρού ψηφιακού κράτους.
- Μεγάλη νίκη για την ακροδεξιά της Αυστραλίας: Το One Nation κερδίζει την πρώτη του έδρα στη Βουλή
- Αφρικανική σκόνη: Έκκληση ειδικών για περιορισμό μετακινήσεων – «Αποφεύγουμε την έντονη σωματική άσκηση»
- Γιώργος Μαζωνάκης: Το ατύχημα στο κεφάλι πριν το ταξίδι στο Άγιο Όρος
- LIVE: Πανσερραϊκός – Κηφισιά
- ΣΥΡΙΖΑ για 9η Μαΐου 1945: Τιμούμε την ημέρα της συντριβής του φασισμού, αγωνιζόμαστε για ειρήνη και δημοκρατία
- Η Βενιαμίν του Ολυμπιακού στο «in»: «Ζω ένα όνειρο που είχα από μικρή»

