Βρετανία : Συστήνει στις έγκυες γυναίκες να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer ή της Moderna
Οι έγκυες γυναίκες στη Βρετανία θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid-19 των εταιρειών Pfizer ή Moderna, διότι υπάρχουν περισσότερα δεδομένα, σε πραγματικές συνθήκες, ότι είναι ασφαλή, συνέστησε σήμερα η βρετανική συμβουλευτική επιτροπή εμβολιασμών
Οι έγκυες γυναίκες στη Βρετανία θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid-19 των εταιρειών Pfizer ή Moderna, διότι υπάρχουν περισσότερα δεδομένα, σε πραγματικές συνθήκες, ότι είναι ασφαλή, συνέστησε σήμερα η βρετανική συμβουλευτική επιτροπή εμβολιασμών.
Η Κοινή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) σημείωσε πως περίπου 90.000 έγκυες γυναίκες έχουν εμβολιαστεί στις ΗΠΑ, κυρίως με τα δύο αμερικανικά εμβόλια, χωρίς να έχουν εγερθεί ανησυχίες για την ασφάλειά τους.
«Βασιζόμενη σε αυτά τα στοιχεία, η JCVI συστήνει ότι είναι προτιμητέο για τις έγκυες γυναίκες στη Βρετανία να τους προσφερθούν τα εμβόλια Pfizer-BioNTech ή Moderna, όπου είναι διαθέσιμα», τονίζεται.
Παράλληλα, διευκρινίζεται πως «δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι άλλα εμβόλια δεν είναι ασφαλή για τις έγκυες», ωστόσο, επισημαίνεται πως «χρειάζεται περισσότερη έρευνα».
Να σημειωθεί ότι στη Βρετανία είχε συσταθεί προηγουμένως στις έγκυες να μην εμβολιαστούν, διότι δεν υπήρχαν επαρκείς πληροφορίες σχετικά με τις επιπτώσεις.
«Ενθαρρύνω όλες τις έγκυες γυναίκες, όταν κληθούν να κάνουν το εμβόλιο, να παρουσιαστούν και να συζητήσουν τα οφέλη και τους κινδύνους του εμβολίου με μια πηγή εμπιστοσύνης, όπως τον οικογενειακό γιατρό τους, τον γυναικολόγο ή τη μαία», είπε ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ.
- Μουντιάλ 2026: Ποια Εθνική ομάδα θεωρείται φαβορί 100 ημέρες πριν τη σέντρα
- Έχουν δολοφονήσει ποτέ οι ΗΠΑ κάποιον παγκόσμιο ηγέτη στο παρελθόν;
- Γεραπετρίτης: Δεν έχει γίνει από πλευράς ΗΠΑ οποιαδήποτε προσέγγιση για τα ελληνοτουρκικά, καρφιά για Σαμαρά
- Σύλλογοι θυμάτων τρομοκρατίας επικρίνουν την παρουσία Κουφοντίνα σε ντοκιμαντέρ για τη «17Ν»
- Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα ρυθμίζει τις οφειλές σου στην εφορία – Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα
- Ρήξη χιαστού ο Ροντρίγκο, χάνει το υπόλοιπο της σεζόν και το Μουντιάλ




