Ποιοι υπάλληλοι του δημοσίου θα κάνουν self test – Πώς θα δηλώνουν το αποτέλεσμα
Τα self test θα γίνονται μια φορά την εβδομάδα και οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να επιδεικνύουν την αρνητική βεβαίωση του τεστ προκειμένου να προσέλθουν στην εργασία τους.
Οι υπάλληλοι των ΚΕΠ, των ΟΤΑ Α’ βαθμού που μετέχουν στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, οι εργαζόμενοι του τομέα καθαριότητας , οι δικαστικοί λειτουργοί και οι δικαστικοί υπάλληλοι θα είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται στην εργασία τους με αρνητικό self test.
Τα self test θα γίνονται μια φορά την εβδομάδα και οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να επιδεικνύουν την αρνητική βεβαίωση του τεστ προκειμένου να προσέλθουν στην εργασία τους.
Σε αντίθεση περίπτωση προβλέπονται ποινές σύμφωνα με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα που θα φθάνει στην περικοπή των αποδοχών.
Οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν από τα φαρμακεία τα self test σύμφωνα με τον ΑΜΚΑ τους και μέσω της σχετικής πλατφόρμας θα δηλώνουν το σχετικό αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζομάνη ο εφοδιασμός των φαρμακείων εξελίσσεται ομαλά, από τα 10.155 φαρμακεία και μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί, 832.831 self tests.
Πρόσθεσε ότι πρόκειται για συμπληρωματική δράση που από Δευτέρα 19 Απριλίου μπαίνει σε δεύτερη φάση και κατέληξε λέγοντας πως από Δευτέρα αυτοί οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν βεβαίωση του αποτελέσματος του τεστ από την πλατφόρμαself-testing.gov.gr.
Σημειώνεται ότι κάθε εργαζόμενος θα δικαιούται ένα self test την εβδομάδα.
- Ουκρανία: Η όποια «αληθινή πρόοδος» για την αποκατάσταση της ειρήνης εξαρτάται από τη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
- Μάιντς – Γκλάντμπαχ 0-1: Ο Ντα Κόστα καταδίκασε την ομάδα του
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]


