Μια γάτα που έλειπε για δύο δεκαετίες μπόρεσε να περάσει τις τελευταίες ώρες με τον ιδιοκτήτη της πριν πεθάνει λόγω της κακής υγείας στην οποία βρέθηκε.

Η Phoebe ανακαλύφθηκε σε ένα χωράφι στο Bridgemere, Cheshire, στις 5 Μαρτίου και ταυτοποιήθηκε από ένα κέντρο ζώων RSPCA. Ήταν σοβαρά άρρωστη, αλλά κατάφερε να κρατηθεί δύο ημέρες άνετα στο σπίτι της στο Nantwich με την ιδιοκτήτριά της Christine Ball.

Η κ. Ball, 59 ετών, είπε ότι ήταν ωραία που ήραν με τη Phoebe μέχρι το τέλος. Ο Lee Stewart, διευθυντής στο Stapeley Grange Animal Center, δήλωσε: «Έχουμε ξανασυναντήσει γάτες που λείπουν για μερικά χρόνια, αλλά δεν έχω συναντήσει ποτέ μια γάτα που λείπει από το σπίτι για 20 χρόνια». Η RSPCA είπε ότι η Phoebe ήταν δύο όταν εξαφανίστηκε το 2001.

Τι είπε η ιδιοκτήτρια;

«Ο κτηνίατρος είπε ότι δε θα είχε επιβιώσει 20 χρόνια ως αδέσποτο και πιστεύουμε ότι κάποιος πιθανώς την πήρε και τη φρόντιζε ως κατοικίδιο», είπε η κ. Ball.

Πρόσθεσε ότι είχε ψάξει για τη Phoebe και έβαλε αφίσες χωρίς τύχη και «έμεινα έκπληκτη όταν πήραμε ένα τηλεφώνημα από το RSPCA και είπαν ότι τη βρήκαν».

Η φιλανθρωπική οργάνωση αναγνώρισε τη Phoebe μέσω του μικροτσίπ της και στάλθηκε σε κτηνίατρο που ανακάλυψε ότι είχε όγκο στον εγκέφαλο.

Η κ. Ball είπε: «Ήταν λυπηρό που τη βρήκαμε και τόσο σύντομα έπρεπε να την αφήσουμε να φύγει, αλλά ήταν ωραίο να έχουμε λίγο χρόνο μαζί της». Και πρόσθεσε: «Μας δημιούργησε ένα ψυχολογικό -τέλος- και είμαστε ευγνώμονες που έζησε μέχρι μια τόσο ώριμη ηλικία – κάποιος άλλος πρέπει να την είχε φροντίσει καλά».

Phoebe was found seriously ill in a field at the age of 22 but had a special reunion in her final hours.

Δημοσιεύτηκε από BBC News στις Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021