Νέα Σμύρνη : Μπρα ντε φερ Μαξίμου και Τσίπρα για την «υποκίνηση» και το «ρίσκο» των διαδηλώσεων
Υποκινητής της οργής των πολιτών και επικίνδυνος για τη δημοκρατία ο Μητσοτάκης η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωση του πρωθυπουργού που κάλεσε τον Αλ. Τσίπρα να διαχωρίσει τη θέση του από τις συγκεντρώσεις κατά της αστυνομικής βίας. Ανταπάντηση από Αρ. Πελώνη
Νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και μεγάρο Μαξίμου προκαλεί το κάλεσμα Μητσοτάκη προς τον Αλέξη Τσίπρα να διαχωρίσει τη θέση του από τις διαδηλώσεις και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νέα Σμύρνη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στη δήλωση-παρέμβαση Μητσοτάκη που χαρακτήρισε ανευθυνότητα το κάλεσμα σε διαδηλώσεις, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως «μοναδικό υποκινητή της οργής των πολιτών» και «επικίνδυνο για τη δημοκρατία», με την κυβερνητική εκπρόσωπο να ανταπαντά καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει αν «δέχεται το ρίσκο».
Αναλυτικά η ανακοίνωση-απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό:
«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μόνος υποκινητής της οργής των πολιτών – Γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνος για τη Δημοκρατία.
»Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε πανικό από την ανικανότητα της κυβέρνησής του. Αυτό όμως δεν τον δικαιολογεί να γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνος για τη Δημοκρατία. Τον ενημερώνουμε, ότι ο μόνος που έχει τη δύναμη να ξεσηκώνει πολίτες -και μάλιστα ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης- σε κινητοποιήσεις εν μέσω λοκντάουν, είναι ο ίδιος και η πολιτική του. Είναι η υποκρισία του και ο αυταρχισμός του.
»Άφησε τα νοσοκομεία τόσους μήνες ανοχύρωτα, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δίχως στήριξη. Και τώρα έχει το θράσος να ρίχνει την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα. Οδήγησε τη κοινωνία στο πιο αυστηρό, μακροχρόνιο και αποτυχημένο λοκντάουν σε όλη την Ευρώπη. Και τώρα έχει το θράσος να ρίχνει την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα.
»Όταν όμως ο ίδιος προκαλεί με κορονοπάρτι στην Ικαρία και την ίδια στιγμή δίνει εντολή να τρομοκρατούν και να ξυλοκοπούν οικογένειες με μικρά παιδιά και νέους στις πλατείες, ας μην ψάχνει στους πολιτικούς του αντιπάλους για υποκινητές της οργής των πολιτών. Ο ίδιος είναι ο μόνος υποκινητής».
Από την πλευρά της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, επανήλθε και απάντησε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
«O κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από τις παραληρηματικές ανακοινώσεις του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός τον κάλεσε να τοποθετηθεί. Οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση. Συνεχίζει, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, να καλεί σε συμμετοχή σε κινητοποιήσεις; Εξακολουθεί να «δέχεται το ρίσκο»;» τόνισε η κα Πελώνη.
- Σε συζήτηση «εφ’ όλης της ύλης για το Αιγαίο» καλεί ο Φιντάν – Μία η ελληνοτουρκική διαφορά απαντά η Αθήνα
- Ζέλσον: «Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη, ήμασταν άτυχοι στα προηγούμενα ματς»
- Ουκρανία: Νέο τελεσίγραφο Τραμπ σε Ζελένσκι για το ειρηνευτικό σχέδιο
- Ο μάγος Μουζακίτης «έλιωσε» και τα… χιόνια
- Ζωγράφου: «Κατέβηκα για να ηρεμήσει και άρχισε να με χτυπά» – Ο οδηγός του λεωφορείου περιγράφει τον άγριο ξυλοδαρμό
- «Η ξανθιά είναι νεκρή» – Κοκκινομάλλα Πάμελα Άντερσον και η αλήθεια για το «ψευτορομάντζο» με τον Λίαμ Νίσον
- Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]
- Λανουά: «Έκανε χέρι ο Ζοάο Μάριο και σωστά ακυρώθηκε το γκολ της ΑΕΚ» – vid
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)





















![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes7-315x220.jpg)












![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442