Λέσβος : Πρόβλημα αστυνόμευσης λόγω έλλειψης προσωπικού καταγγέλλουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Βορείου Αιγαίου
«Πολλά και ποικίλα τα προβλήματα από την επί μακρόν παραμονή στα νησιά πολυάριθμων μεταναστών και προσφύγων. Η διαχείριση αυτής της κατάστασης γίνεται ακόμα πιο δύσκολη από την υποστελέχωση ορισμένων νευραλγικών υπηρεσιών» αναφέρουν με επιστολή προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Την άμεση στελέχωση των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λέσβου, Χίου και Σάμου ζητά η Ένωση αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Β. Αιγαίου με επιστολή της στον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Καραμαλακη Μιχαήλ.
Όπως αναφέρει η ένωση «οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Λέσβου, Χίου και Σάμου, βρίσκονται εδώ και χρόνια στην πρώτη γραμμή, όσον αφορά την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών. Είναι γνωστά τα πολλά και ποικίλα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στη λειτουργία των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών η επί μακρόν παραμονή στα νησιά πολυάριθμων μεταναστών και προσφύγων. Η διαχείριση αυτής της κατάστασης γίνεται ακόμα πιο δύσκολη από την υποστελέχωση ορισμένων νευραλγικών υπηρεσιών.»
Ενώ οι καταστάσεις απαιτούν αυξημένη παρουσία Αξιωματικών, σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις και συγκεκριμένα μια (1) θέση Αστυνόμου και μία (1) Υπαστυνόμου στη Δ.Α. Λέσβου, τέσσερις (4) θέσεις Αστυνόμων και μία (1) Υπαστυνόμου στη Δ.Α. Χίου και και τρεις (3) θέση Αστυνόμων στη Δ.Α. Σάμου.
Επιπρόσθετα, η στελέχωση των Διευθύνσεων Αστυνομίας του Βορείου Αιγαίου με 580 Συνοριακούς Φύλακες, χωρίς αντίστοιχη αύξηση των οργανικών θέσεων Αξιωματικών σε αυτές, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών, ιδίως ως προς τον αναγκαίο έλεγχο και εποπτεία του προσωπικού.
- Κίεβο: Νέα ρωσική επίθεση με drones και πυραύλους μετά το μαζικό σφυροκόπημα
- Γιατί οι «δύσκολοι» σκύλοι δεν είναι αυτό που νομίζουμε – Ο μύθος της φυλής
- Μήπως το chatbot AI σας χειραγωγεί και διαμορφώνει έμμεσα τις απόψεις σας;
- NBA: Οι Καβαλίερς έκαναν το 3-2 μέσα στο Ντιτρόιτ και απέχουν μια νίκη από τους τελικούς της Ανατολής (vid)
- Νίκος Οικονομόπουλος: Απολαμβάνει χαλαρές διακοπές στην Μύκονο
- Πόσο δίκαιες είναι οι Πανελλαδικές; Γιατί η Ελλάδα «διψά» για γιατρούς και δικηγόρους; – Τι λέει σύμβουλος σταδιοδρομίας


