
HΠΑ προς Τουρκία: Στηρίζουμε διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία στο Κυπριακό
Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να υποστηρίζουν την επανένωση της Κύπρου στη βάση της διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας, τόνισε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να υποστηρίζουν την επανένωση της Κύπρου στη βάση της διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας, τόνισε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος σχολίασε τις δηλώσεις που έκανε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί διχοτόμησης του νησιού.
Απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών επισήμανε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να υποστηρίζουν μια συνολική λύση υπό την ηγεσία των Κυπρίων για την επανένωση του νησιού σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, η οποία θα ωφελήσει όλους τους Κύπριους καθώς και την ευρύτερη περιοχή. Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την διευκόλυνση της επανέναρξης των πολιτικών συζητήσεων».
Υπενθυμίζεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είχε κινηθεί εκτός του πλαισίου των αποφάσεων του ΟΗΕ, υποστηρίζοντας ότι η μόνη βιώσιμη επιλογή για την Κύπρο είναι ένα μοντέλο δυο κρατών.
- Το 73% των νέων χάνει τον έλεγχο του χρόνου στο internet
- Το 68% των κωδικών σήμερα μπορεί να παραβιαστεί μέσα σε μία ημέρα
- Συνάντηση Ρούμπιο και αλ Θάνι, εν μέσω φημών για διαμεσολάβηση του Κατάρ στον πόλεμο με το Ιράν
- Τουλάχιστον 69 νεκροί σε εφόδους παραστρατιωτικών στο βορειοανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό
- Ο Πούτιν λέει πως πιστεύει ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία φθάνει στο τέλος της
- Περιβαλλοντική καταστροφή και «μαύρη βροχή» στη Ρωσία μετά από τριπλό χτύπημα σε διυλιστήριο


