Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κυπριακό και διερευνητικές : «Τα γυρίζει» ο Ερντογάν και τώρα λέει όχι σε συνάντηση με Μητσοτάκη

Κυπριακό και διερευνητικές : «Τα γυρίζει» ο Ερντογάν και τώρα λέει όχι σε συνάντηση με Μητσοτάκη

Διπρόσωπος συνεχίζει να εμφανίζεται ο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος τώρα τα γυρίζει και δηλώνει ότι δεν θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν ήταν ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος προ μερικών εβδομάδων είχε ανοίξει με δική του πρωτοβουλία θέμα συνάντησης των δύο ηγετών.

Διπρόσωπος συνεχίζει να εμφανίζεται ο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος τώρα τα γυρίζει και δηλώνει ότι δεν θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν ήταν ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος προ μερικών εβδομάδων είχε ανοίξει με δική του πρωτοβουλία θέμα συνάντησης των δύο ηγετών.

Τορπιλίζει και πιέζει

Μάλιστα ο Ταγίπ Ερντογάν προβαίνει σε προκλητικές δηλώσεις δείχνοντας την ενόχλησή του από τα όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την παρουσία του στη Λευκωσία όταν και αντιτάχθηκε στη λύση των δύο κρατών που θέλει η Τουρκία στην Κύπρο και κατηγόρησε την Άγκυρα ότι κινείται εκτός του πλαισίου του ΟΗΕ για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

Ωστόσο ο Ταγίπ Ερντογάν δεν μένει σε αυτό αλλά επεκτείνεται και στα των διερευνητικών επαφών και ουσιαστικά κάνει εμπρηστικές δηλώσεις που δίνουν την αίσθηση ότι είτε θέλει να τορπιλίσει τις επαφές των αντιπροσωπειών Αθήνας και Άγκυρας είτε να πιέσει την Ελλάδα σε υποχωρήσεις προκειμένου να μη χρεωθεί η τελευταία τυχόν ναυάγιο των ελληνοτουρκικών συνομιλιών.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Σκάι, ο κ. Ερντογάν δήλωσε πως δεν μπορεί να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη διότι τον «προκάλεσε», ενώ είπε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να «γνωρίζει τα όρια του».

Με προκάλεσε

Όπως ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος «εγώ έκανα μια δήλωση πώς μπορούμε να συναντηθούμε με τον Μητσοτάκη. Έκανα αυτή τη δήλωση κι εγώ είδα πως ο Μητσοτακης με προκαλεί. Είπαμε να ξεκινήσουν οι συναντήσεις των διαβουλεύσεων, με την παλιά τους ονομασία οι διερευνητικές επαφές, και την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν στο Ντολμάμπαχτσε. Η δεύτερη συνάντηση  θα γινόταν την Αθήνα. Ο Μητσοτάκης με προκάλεσε».

Έριξες κλωτσιά στο τραπέζι

Μάλιστα συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όταν εσύ με προκαλείς πως να συναντηθούμε εμείς οι δυο; Eσύ πρώτα πρέπει να ξέρεις τα όρια σου. Αν πράγματι έχει μια αναζήτηση για ειρήνη μη με προκαλείς! Να ξέρεις τα όρια σου. Αν δεν ξέρεις τα όρια σου, σημαίνει πως εσυ έριξες κλωτσιά στο τραπέζι, δραπέτευσες απο το τραπέζι. Εμείς δεν φύγαμε απο το τραπέζι. Κι αν συνεχιστεί έτσι εμείς μαζί σου δεν μπορούμε να κάτσουμε στο τραπέζι. Είναι ξεκάθαρα αυτά που έχετε κάνει στα νησιά. Σε τι βασίζεστε; Πάλι πιστεύετε πως θα σας έρθει βοήθεια απο κάπου;  Σε αυτό βασίζεστε; Aν έχετε τέτοια εντύπωση κάνετε λάθος. Οποιαδήποτε βοήθει κι αν έρθει να ξέρετε πως η Τουρκία είναι όρθια, είναι στη θέση της και ξέρει το που και το τι μπορεί να κάνει, αυτό που πρέπει».

Δύο κράτη στην Κύπρο

Αναφερόμενος στην Κύπρο, είπε πως δεν υπάρχει άλλη λύση πέραν της λύσης των δυο κρατών και τόνισε πως είτε το δέχεται η Ελλάδα είτε όχι, οι συζητήσεις για την Κύπρο δεν μπορούν να περιλαμβάνουν λύση που αναφέρεται μόνο σε ομοσπονδία.

Προειδοποίησε επίσης πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει πλέον οι Τουρκοκύπριοι να «θυματοποιούνται» από το 50ετές αδιέξοδο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024