Το άσπρο μαύρο κάνει ο εκπρόσωπος του Τ. Ερντογάν σχολιάζοντας τις χτεσινές δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη για το Κυπριακό. «Ο τουρκικός στρατός δεν έχει κάνει κατάληψη στην Κύπρο, αντιθέτως, είναι μια ειρηνική δύναμη» είπε και ζήτησε από τους συμμάχους να κάνουν «υποδείξεις» στην Ελλάδα

Το άσπρο μαύρο κάνει ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν σχολιάζοντας τις χτεσινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Κυπριακό.

Ειρηνική δύναμη ο στρατός κατοχής!

«Ο τουρκικός στρατός δεν έχει κάνει κατάληψη στην Κύπρο, αντιθέτως, είναι μια ειρηνική δύναμη. Ο τουρκικός στρατός πήγε εκεί για να αποτρέψει τη σφαγή, να αποτρέψει τη γενοκτονία» είπε προκλητικά ο Ομέρ Τσελίκ και πρόσθεσε:

«Βλέπουμε πως κάποιες ομάδες αψηφούν ακόμα τη λογική και παράγουν ρατσιστικές προσεγγίσεις. Οι Τούρκοι στρατιώτες δεν θα αποσυρθούν από εκεί. Οι Ελληνοκύπριοι αρνούνται να μοιραστούν τους φυσικούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο. Προσπαθούν να πάρουν τα πάντα και να μην δώσουν τίποτα. Διαπραγματεύονται με ξεπερασμένη λογική. Σκοπός τους είναι να σφετεριστούν τους Τουρκοκύπριους».

Υποδείξεις

Αναφορικά με τις διερευνητικές επαφές  και τα όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός στη συνάντησή του με τον Κύπριο πρόεδρο, ο Ομέρ Τσελίκ έφτασε στο σημείο να δηλώνει ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ θα πρέπει να κάνουν υποδείξεις στην Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος, του ΑΚΡ, τόνισε πως «προσπαθούμε να δείξουμε ευαισθησία για μία υγιή εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις. Στην αρχή προσπάθησαν να αλλάξουν την ατζέντα των διερευνητικών συνομιλιών. Όλοι πρέπει να αξιολογούν σωστά την ατζέντα. Οι σύμμαχοί μας, μας είπαν πως οι Ευρωπαίοι φίλοι μας, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους στον πρόεδρό μας για τη θετική μας ατζέντα με την Ελλάδα. Η Τουρκία έχει την πιο θετική συμβολή. Οι σύμμαχοι μας πρέπει να κάνουν υποδείξεις στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr