Πώς θα εμβολιαστούν οι πολίτες μέχρι 64 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca – Το σχέδιο
Για τον τρόπο με τον οποίο θα εμβολιαστούν οι πολίτες αυτής της ηλικιακής ομάδας περιέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Τον εμβολιασμό των πολιτών ηλικίας 60-64 ετών αποφάσισε η εθνική επιτροπή εμβολιασμών.
Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 12 Φεβρουαρίου ενώ στις 8 του μήνα η Ελλάδα θα παραλάβει 410.000 δόσεις εμβολίου.
Για τον τρόπο με τον οποίο μάλιστα θα εμβολιαστούν οι πολίτες αυτής της ηλικιακής ομάδας περιέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Ο κ. Θεμιστοκλέους μάλιστα διευκρίνισε πως πλέον θα υπάρχουν δύο παράλληλα συστήματα που θα τρέχουν ταυτόχρονα, αλλά δεν θα διασταυρώνονται.
Το πρώτο θα είναι ο εμβολιασμό των άνω των 80 ετών με το εμβόλιο της Pfizer και το δεύτερο ο εμβολιασμός των 60-64 με το εμβόλιο της AstraZeneca.
Ειδικότερα ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως το ένα σύστημα είναι αυτό που έχουμε αυτή τη στιγμή και δίπλα από αυτό θα ανοίξουμε ένα δεύτερο που θα αφορά στη διενέργεια εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca, με πρώτη ηλικιακή κατηγορία που θα ανοίξουμε για αυτούς τους εμβολιασμούς θα είναι η 60-64.
Τι θα ισχύσει με τα ραντεβού
Τα δύο συστήματα δεν θα διασταυρώνονται. Δηλαδή, κάποιος πολίτης που είναι άνω των 80 ετών θα μπορεί να κλείσει ραντεβού μόνο σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ οι πολίτες της κατηγορίας 60-64 ετών θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα με εμβόλια AstraZeneca και όχι στα εμβολιαστικά κέντρα των υπόλοιπων κατηγοριών.
Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα
Οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις 12 Φεβρουαρίου. Η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες.
Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα, όταν θα έχει οριστικοποιηθεί το πλάνο παραδόσεων από την εταιρεία.
- Χανιά: Εξαρθρώθηκε σπείρα νεαρών που έκλεβαν μοτοσυκλέτες – Δέκα συλλήψεις εκ των οποίων οι 7 ανήλικοι
- Με μία ανάρτησή του στο Truth Social, ο Τραμπ έχρισε τον εαυτό του «εν ενεργεία πρόεδρο της Βενεζουέλας»
- To πρώτο εμπορικό κέντρο στον κόσμο μόνο με second hand είδη – Τόνωση τοπικής οικονομίας και περιβαλλοντική συνείδηση
- Κυριάκος Πιερρακάκης: «Στόχος για το 2026 η ανάπτυξη να φτάσει σε κάθε σπίτι»
- Ο Μπρούνο Φερνάντες έπεσε θύμα χάκερ – Η προειδοποίηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Τρία νέα μικρά πάρκα στη Θεσσαλονίκη

