Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «Replay Toys» στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης δίνει νέα ζωή στα παλιά παιχνίδια

Το «Replay Toys» στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης δίνει νέα ζωή στα παλιά παιχνίδια

Playmobil, Lego με το κιλό, PEZ και πολλά άλλα στο καινούργιο, πρωτότυπο κατάστημα που προωθεί την επαναχρησιμοποίηση παλιών παιχνιδιών.

Το πιο πρωτότυπο, καινούργιο παιχνιδάδικο της πόλης άνοιξε μέσα στις γιορτές στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στημένο έτσι ώστε να θυμίζει παγωτατζίδικο, το «Replay Toys» έχει γεμίσει τις βιτρίνες και τα ράφια του με αυθεντικά, διαχρονικά παιχνίδια που περιμένουν να προσφέρουν χαρά στους νέους τους ιδιοκτήτες.

Στόχος των εμπνευστών του είναι να αναδείξουν τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από την επαναχρησιμοποίηση παλιών παιχνιδιών.

Ο Νίκος και ο Μισέλ, δύο φίλοι που γνωρίστηκαν μέσω της αγάπης τους για τα αντικείμενα με ιστορία, είναι οι άνθρωποι πίσω από το «Replay».

Εδώ και χρόνια οι δυο τους συνήθιζαν να ξετρυπώνουν, να επισκευάζουν και να φυλάνε παιχνίδια περασμένων δεκαετιών, τα οποία είχαν αγαπηθεί και είχαν μεγαλώσει γενιές.

Πολλά κομμάτια από τις προσωπικές τους συλλογές βρίσκονται τώρα στη νέα άφιξη της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης. «Εκεί που η αγορά επιτάσσει τον υπερκαταναλωτισμό, πατάμε ένα pause, και αμέσως μετά Replay» λένε οι ίδιοι.

«Η κεντρική ιδέα του Replay Toys είναι η επαναχρησιμοποίηση παιχνιδιών. Προτείνουμε ένα πιο ηθικό μοντέλο διαχείρισης και χρήσης των παιχνιδιών. Ένα μοντέλο από το οποίο προκύπτουν πολλαπλά οφέλη: για το περιβάλλον, για τη διαμόρφωση των καταναλωτικών μας συνηθειών, για τις ανθρώπινες σχέσεις» αναφέρουν.

Αξιοποιώντας παλιά παιχνίδια, τα σκουπίδια μειώνονται, το ίδιο και το αποτύπωμα άνθρακα, ενώ καλλιεργείται η λογική της επαναχρησιμοποίησης και της κυκλικής οικονομίας ενάντια στην αλόγιστη κατανάλωση και τη σπατάλη πόρων.

Μπαίνοντας στο μαγαζί, ενήλικες και παιδιά βλέπουν την εξέλιξη των παιχνιδιών, την ξεχωριστή αισθητική τους και έρχονται πιο κοντά.

Ο Μισέλ που είναι και αρχιτέκτονας εσωτερικού χώρου εμπνεύστηκε ένα κατάστημα που θα ξαφνιάζει με την πρώτη ματιά.

Λευκές και ροζ παστέλ επιφάνειες, μεγάλα γυάλινα βάζα γεμάτα τουβλάκια και αυτοκινητάκια, βιτρίνες – «ψυγεία» με πολύχρωμα Πόνυ και φιγούρες στην θέση των παγωτών, ένας ρετρό τιμοκατάλογος στον τοίχο. «Οι περισσότεροι στην αρχή μπερδεύονται επειδή ο χώρος μοιάζει με ζαχαροπλαστείο» λέει.

Τα παλιά παιχνίδια, σαν τεχνικόλορ ζαχαρωτά, φέρνουν αμέσως αναμνήσεις και ενεργοποιούν την φαντασία.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε πέντε κωδικούς: Playmobil, Lego, PEZ, Hot Wheels και Μικρό μου πόνυ. Κυρίως παιχνίδια της δεκαετίας του ’70 που δεν έχουν σταματήσει να βγαίνουν μέχρι σήμερα.» λέει. Πλάι σ’ αυτά θα βρεις και μερικά νέα προσεκτικά επιλεγμένα παιχνίδια.

«Όλα τα διαθέσιμα παιχνίδια έχουν ελεγχθεί και απολυμανθεί από ειδικά μηχανήματα και δίνονται σε 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες». Οι συσκευασίες θυμίζουν και εκείνες παγωτατζίδικο ενώ τα Lego πωλούνται μάλιστα και με το κιλό (στα 20 ευρώ).

Και αν βαρέθηκες τα παιχνίδια που ήδη διαθέτεις, το Replay αναλαμβάνει να τα παραλάβει, να τα απολυμάνει και να τα αμπαλάρει για τον επόμενο χρήστη τους ή να τα συλλέξει και να τα προωθήσει σε φορείς που τα χρειάζονται.

Replay Toys, Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, Τηλ.: 6945987558, replaytoys.gr |Facebook| Ιnstagram

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024