Ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα παγκοσμίως έργα εικαστικών τεχνών είναι το «Τσουνάμι στα ανοιχτά της Καναγκάουα» του Κατσουσίκα Χοκουσάι.

Τώρα, ο ιάπωνας Jumpei Mitsui αναδημιούργησε το «Μεγάλο Κύμα» ως γλυπτό.

Σε διάστημα 400 ωρών, συνέθεσε με 50 χιλιάδες κυβάκια της γνωστής δανέζικης εταιρείας παιχνιδιών, σε χρώματα λευκό και μπλε του κοβαλτίου, ένα κύμα που ξεδιπλώνεται και μιμείται τέλεια το πρωτότυπο.

Η δημιουργία αυτού του εμβληματικού έργου ήταν μια μεγάλη επιθυμία του, εξηγεί ο Jumpei Mitsui, αλλά έως σήμερα δεν είχε την ευκαιρία.

Για να το αναδημιουργήσει σε τρεις διαστάσεις, μελέτησε πολλά βίντεο με κύματα που σκάνε και διάβασε πολλές ακαδημαϊκές εργασίες για το θέμα.

Στη συνέχεια, σχεδίασε ένα μοντέλο πριν αρχίσει να συναρμολογεί το νερό, τρεις ψαρόβαρκες και το όρος Φούτζι σε ένα σύνολο που εκτείνεται σε κάτι παραπάνω από ένα και μισό μέτρο.

Ο Mitsui, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, είναι ένας από τους 21 LEGO Certified Professionals σε όλον τον κόσμο και μάλιστα ο νεότερος σε ηλικία σε αυτή τη διάσημη ομάδα.

Αυτό σημαίνει ότι η πλήρης απασχόλησή του είναι να χτίζει με κυβάκια και εδώ και πολλά χρόνια, στο κανάλι του στο YouTube, διδάσκει αυτή την τέχνη.

Η γλυπτική αναδημιουργία του «Μεγάλου Κύματος» στεγάζεται μόνιμα πλέον στο Hankyu Brick Museum στην Οζάκα της Ιαπωνία, χώρο όπου εκτίθενται όλες οι δημιουργίες του μοναδικού Ιάπωνα πιστοποιημένου επαγγελματία της δανέζικης εταιρείας παιχνιδιών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr