Λευκορωσία : Στα τέλη του 2021 το νέο Σύνταγμα υπόσχεται ο Λουκασένκο – Θα τεθεί σε δημοψήφισμα
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ανακοίνωσε σήμερα ότι το νέο Σύνταγμα της χώρας θα συνταχθεί μέχρι τα τέλη του έτους και στη συνέχεια θα τεθεί σε δημοψήφισμα.
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ανακοίνωσε σήμερα ότι το νέο Σύνταγμα της χώρας θα συνταχθεί μέχρι τα τέλη του έτους και στη συνέχεια θα τεθεί σε δημοψήφισμα.
Η Λευκορωσία συγκλονίζεται από διαδηλώσεις διαμαρτυρίας μετά τις προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου και τις κατηγορίες για νοθεία.
Όταν ρωτήθηκε για την ακριβή ημερομηνία του δημοψηφίσματος, ο Λουκασένκο είπε ότι θα αποφασιστεί σε συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης.
«Πιστεύω ότι μπορούμε να συντάξουμε ένα προσχέδιο μέσα σε έναν χρόνο. Και ότι θα είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους», είπε αποφεύγοντας ωστόσο να αποκαλύψει τι αλλαγές θα προταθούν.
Πηγή ΑΜΠΕ
- Ουκρανία: Συνελήφθη ο πρώην υπουργός Ενέργειας – Προσπαθούσε να διαφύγει από τη χώρα
- Νίκαια: Συνελήφθησαν δύο νεαροί για βιασμό ανηλίκου και πορνογραφία – Μαζί τους και μία ανήλικη
- Τζουμέρκα: Δρόμος υποχώρησε στα Πράμαντα και «κατάπιε» ΙΧ – Από θαύμα γλίτωσε ο οδηγός
- ΚΚΕ: Οι φωτογραφίες των 200 της Καισαριανής δείχνουν το ηθικό μεγαλείο των κομμουνιστών
- Ηράκλειο: Ακυρώθηκε το Καστρινό Καρναβάλι – Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα
- Τσουκαλάς: Έργο Μητσοτάκη η καταβαράθρωση της αγοραστικής δύναμης – Ουραγός η Ελλάδα στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας





