Η σεξουαλική σύγχυση των μικρολεπιδόπτερων
Περνάμε καλά στη μικρή μας γυάλα
Με βεβαιότητα η ζωή μας είναι ένα «κομφούζιο». Κοκορομαχίες πολιτικών. Ειδήσεις για νέο πανευρωπαϊκό lockdown. Διασκεδάζουμε με ωράριο. Είναι δύσκολα.
Έχετε σκεφτεί όμως τι τραβάνε τα μικρολεπιδόπτερα; Και δεν είναι καθόλου αστείο. Στην ωραία, μικρή μας γυάλα είμαστε πάντα πρωταγωνιστές της γκαντεμιάς μας. Αυτή που μπορεί να μας τύχει.
Πέρα από εμάς, υπάρχουν και άλλα πλάσματα στον πλανήτη. Είτε από άγνοια, είτε από το “έλα μωρέ”, μπορεί να προκαλέσουμε τέτοιες μεγάλες αλλαγές στην ομαλή ζωή των άλλων και να μην καταλάβουμε τίποτα.
Πάμε όμως στο δια ταύτα.
Ξέρατε ότι υπάρχει «σεξουαλική σύγχυση των μικρολεπιδόπτερων»; Το οποίο στον αγροτικό τομέα ονομάζουν «κομφούζιο».
Η είδηση πέρασε κατά τύχη από μπροστά μου. Εξ ου και η εισαγωγή.
Αν δεν το ξέρατε να ενημερώσω λοιπόν ότι πρόσφατα υπογράφηκε η απόφαση για την ένταξη περίπου 5.000 παραγωγών με έκταση 123 χιλιάδων στρεμμάτων, στο πρόγραμμα το οποίο θα εφαρμόσει μία μέθοδο για το καλό των εντόμων.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δηλαδή θα δώσει σχεδόν 30 εκατ. ευρώ για μια πενταετία προκειμένου να μπερδεύονται τα αρσενικά έντομα και να μην βρίσκουν τα θηλυκά. Σκοπός να μη γίνεται η… σύζευξη.
Αρχικά γέλασα. Δεν θα το ωραιοποιήσω. Όμως, όπως μου εξήγησαν πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αφορά σε παραγωγές μήλων, ροδακινιών, βερίκοκων, αμπελιών. Τοποθετούνται στα χωράφια εγχυτήρες θηλυκής φερομόνης ώστε να μπερδεύονται τα αρσενικά και να μην κάνουν απογόνους ώστε να μην προσβάλλονται και οι καρποί.
Στόχος της δράσης, σύμφωνα με το Υπουργείο, είναι να υποκατασταθεί σταδιακά η χημική καταπολέμηση των ως άνω μικρολεπιδοπτέρων, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη βελτίωση της ποιότητας των υδατικών πόρων και στην ανάκαμψη της βιοποικιλότητας στους δενδρώνες στους οποίους θα εφαρμοστεί η δράση.
Είδατε προβλήματα που έχει η ζωή;
- Τρομακτικές στιγμές: Κοριτσάκι καταγράφει τη στιγμή που το Ισραήλ άρχισε να βομβαρδίζει τη Βηρυτό
- Ποια είναι η «κρυφή αίσθηση» που έχει ο σκύλος σας και καθορίζει το σώμα του; – Τι είναι η ιδιοδεκτικότητα
- Τα σενάρια για να βρεθούν αντιμέτωποι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στα playoffs της Euroleague
- ΕΛ.ΑΣ.: Προειδοποίηση για κροτίδες και βεγγαλικά την περίοδο του Πάσχα – «Απαγορεύεται η χρήση τους»
- Κόνι Μεταξά: Ο χωρισμός της έφερε παραπανίσια κιλά – Πόσο έδειξε η ζυγαριά
- Νέα απάτη στο όνομα του e-ΕΦΚΑ – Απατεώνες αποσπούν στοιχεία ασφαλισμένων
- Easter Holiday Pay Rules in Greece Explained
- Ξεκάθαρος ο Σλοτ για την ήττα από την Παρί: «Ήμασταν τυχεροί που χάσαμε μόνο με 2-0»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442