Προσφυγικό: Ξεκινά η αποσυμφόρηση της Λέσβου – Απομακρύνονται από τον Καρά Τεπέ 700 άτομα
Η μετακίνηση από τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, όπου διαμένουν, θα ολοκληρωθεί στις 17:00, όταν θα αποπλεύσει από το λιμάνι της Μυτιλήνης το πλοίο «Νήσος Χίος», στο οποίο επιβιβάζονται.
Με τη μεταφορά 700 αναγνωρισμένων προσφύγων ή αιτούντων άσυλο που διαθέτουν άρση γεωγραφικού περιορισμού ξεκινά σήμερα η διαδικασία αποσυμφόρησης της Λέσβου, που είχε εξαγγείλει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.
Η μετακίνηση από τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, όπου διαμένουν, θα ολοκληρωθεί στις 17:00, όταν θα αποπλεύσει από το λιμάνι της Μυτιλήνης το πλοίο «Νήσος Χίος», στο οποίο επιβιβάζονται.
Άλλα 700 άτομα αναμένεται να αναχωρήσουν από τη Μυτιλήνη την ερχόμενη Πέμπτη, 1η Οκτωβρίου.
Στόχος του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου είναι να μετακινηθούν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας από τη Λέσβο συνολικά 2.500 άτομα.
Στο σύνολό τους οι μετακινούμενοι θα διαμείνουν σε δομές που λειτουργούν μέσω του προγράμματος HΕLIOS, σε συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- HOTΕΛ ΕΛVIRA»: Νέο επεισόδιο απόψε στο MEGA
- Κρήτη: Ακρωτηριάστηκε στο πόδι η γυναίκα που παρασύρθηκε από φορτηγό στο Ηράκλειο
- Παίκτης της Λεβερκούζεν αποθέωσε τον Μεντιλίμπαρ πριν το ματς με τον Ολυμπιακό (vid)
- Ιράν: Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για παρατεταμένη στρατιωτική εκστρατεία
- Κακοκαιρία: Σαρώνει σε Ηλεία και Μεσσηνία – Πλημμύρες και διαρκείς κατολισθήσεις βράχων – Απειλούνται σπίτια
- Τζέσικα Άλμπα – Κας Γουόρεν: Οριστικός χωρισμός – Ποιος αναλαμβάνει την επιμέλεια των παιδιών τους




