Μια δύσκολη κατάσταση καλούνται να διαχειριστούν από το βράδυ της Τετάρτης οι αρχές της Θεσπρωτίας, καθώς δύο από τα τέσσερα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, που άγνωστοι εγκατέλειψαν στην πόλη της Ηγουμενίτσας, βρέθηκαν θετικά στον κοροναϊό.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα δεκατρία συνολικά άτομα, που ήρθαν σε άμεση επαφή μαζί τους, τέθηκαν σε καραντίνα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thespro.gr, πρόκειται για δύο νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας οι οποίοι είχαν εμβολιάσει τα παιδιά και έντεκα συνολικά αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας.

Στις αρχές της εβδομάδας, πιθανότατα την Δευτέρα θα υποβληθούν όλοι σε τεστ κι αν είναι αρνητικό θα επιστρέψουν κανονικά στα καθήκοντά τους.

Τα άφησαν στην πόλη διακινητές

Τα τέσσερα αδέρφια, τρία αγόρια 16, 14 και 12 ετών και ένα κοριτσάκι μόλις τεσσάρων ετών, με καταγωγή από τη Συρία, εντοπίστηκαν τη Δευτέρα να περιφέρονται κοντά στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, προερχόμενα από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι γονείς τους δεν κατόρθωσαν να περάσουν τα σύνορα.

Τα τέσσερα ανήλικα, με μέριμνα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής, ενώ ενημερώθηκε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για τη μεταφορά τους σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων.

Στο ενδιάμεσο τους διενεργήθηκε τεστ για κορονοϊό, και το αποτέλεσμα που γνωστοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης ήταν θετικό για τα δύο από τα τέσσερα αδέρφια.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί απολύμανση τόσο στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, όσο και στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν προσωρινά τα παιδιά. Τα τέσσερα αδέρφια θα μεταφερθούν την Πέμπτη στο ξενοδοχείο καραντίνας στην Πρέβεζα.