Κοροναϊος – Γερμανία : Κατά του κλεισίματος σχολείων σε περίπτωση κρουσμάτων ο Ιατρικός Σύλλογος
«Εάν προκύψει κρούσμα κοροναϊού σε ένα σχολείο, δεν πρέπει να κλείσει για 14 ημέρες αυτό το σχολείο. Αρκεί να μείνουν στο σπίτι μεμονωμένες τάξεις ή τμήματα (ειδικών μαθημάτων)», δήλωσε σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της «Rheinische Post».
Ο πρόεδρος του γερμανικού Ιατρικού Συλλόγου Κλάους Ράινχαρντ τάχθηκε κατά του κλεισίματος ολόκληρων σχολείων σε περίπτωση μολύνσεων από τον κοροναϊό.
«Εάν προκύψει κρούσμα κοροναϊού σε ένα σχολείο, δεν πρέπει να κλείσει για 14 ημέρες αυτό το σχολείο. Αρκεί να μείνουν στο σπίτι μεμονωμένες τάξεις ή τμήματα (ειδικών μαθημάτων)», δήλωσε σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της «Rheinische Post».
Ίσως να αρκούν 7 ημέρες καραντίνα
«Τα σχολεία θα πρέπει να δώσουν τα ίδια την ανάλογη προσοχή και να αναπτύξουν τους κατάλληλους τρόπους προστασίας (από τον κορονοϊό). Δυστυχώς, πολλά σχολεία δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένα για την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου μετά τις καλοκαιρινές διακοπές σε ό,τι αφορά στα θέματα της υγιεινής και της τήρησης των απoστάσεων», επισήμανε ο Ράινχαρντ.
Όσον αφορά τη διάρκεια της καραντίνας σε περίπτωση μόλυνσης από τον κοροναϊό, ο πρόεδρος του γερμανικού Ιατρικού Συλλόγου είπε:
«Κατά βάσιν, θεωρώ ότι οι 14 ημέρες καραντίνας είναι ούτως ή άλλως πολλές. Υπάρχουν εν τω μεταξύ μελέτες σύμφωνα με τις οποίες επτά ημέρες είναι αρκετές για να παρέλθει ο κίνδυνος μόλυνσης από τον κορονοϊό».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φάμελλος: Ντροπή και προσβολή η απουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή – Πρόταση από ΣΥΡΙΖΑ για Εθνικό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής
- Η ΕΕ σχεδιάζει να ξηλώσει τον επικοινωνιακό εξοπλισμό από προμηθευτές υψηλού ρίσκου – Η Κίνα αντιδρά
- Κακοκαιρία: Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων
- Νοκ-άουτ και με τη Μακάμπι ο Κέντρικ Ναν – Εκτός και ο Μήτογλου για τον Παναθηναϊκό
- Όταν ο Παναγιώτης Δουδωνής συνάντησε την Μαριάννα Παπαμακαρίου και του αφιέρωσε το «Ρήγμα» του Σωκράτη Μάλαμα
- «Όχι» Κακλαμάνη σε Φάμελλο για Εθνικό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής – «Διαδικαστικά τερτίπια» καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ





