Κοροναϊός : Επιστρέφουν τα μέτρα και στη Νότια Αφρική λόγω αύξησης κρουσμάτων
Επιβάλλονται εκ νέου μέτρα στη Νότια Αφρική λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα.
Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα αποφάσισε χθες Κυριακή να επιβάλει εκ νέου το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και να αναστείλει και πάλι την πώληση αλκοόλ, μπροστά στην αύξηση των κρουσμάτων νέου κοροναϊού στη χώρα του.
«Να μην επιβαρύνουμε τις κλινικές»
«Καθώς κατευθυνόμαστε προς την κορύφωση των μολύνσεων, είναι ζωτικής σημασίας να μην επιβαρύνουμε τις κλινικές και τα νοσοκομεία μας με περιστατικά ανθρώπων που τραυματίστηκαν έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ και τα οποία θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί», δήλωσε ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.
Ο ίδιος σημείωσε ότι 12.000 κρούσματα νέου κοροναϊού καταγράφονται καθημερινά τις τελευταίες εβδομάδες.
Επομένως, όπως εξήγησε, αποφάσισε να αναστείλει εκ νέου και με άμεση ισχύ την πώληση και διανομή αλκοόλ και από σήμερα Δευτέρα να επιβάλλει ξανά το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 21.00 έως τις 04.00.
Απαγόρευση οικογενειακών επισκέψεων
Επιπλέον, να απαγορεύσει τις οικογενειακές επισκέψεις.
Η Νότια Αφρική έχει καταγράψει έως σήμερα 264.184 κρούσματα του νέου κοροναϊού και 3.971 θανάτους.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ο Πάπα Εσιέντου δέχεται απειλές για τη ζωή του λόγω «Χάρι Πότερ»
- Μπαρτομέου: «Όταν ήρθε η ώρα της ανανέωσης του Μέσι, τον έδιωξαν»
- Τροχαίο στα Εξάρχεια – ΙΧ «καρφώθηκε» σε τζαμαρία καφετέριας
- Πώς το ντόμινο του πολέμου βάζει «φωτιά» στα ελληνικά σούπερ μάρκετ
- Δίκη για τα «Τέμπη» στη Λάρισα: Επιτελικό φιάσκο με την αίθουσα – Η γεμάτη αιχμές απάντηση της κυβέρνησης
- 28ο ΦΝΘ: 66.000 θεατές παρακολούθησαν προβολές και εκδηλώσεις από τις 5 έως τις 15 Μαρτίου




