Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολιτική αστάθεια ανά τον κόσμο προκαλεί ο κοροναϊός

Πολιτική αστάθεια ανά τον κόσμο προκαλεί ο κοροναϊός

Πολιτική αστάθεια προκαλεί ο κοροναϊός στα Βαλκάνια και στο Ισραήλ. Στη Βουλγαρία έγιναν σοβαρά επεισόδια σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, ενώ ανάλογη παραμένει η εικόνα και στη Σερβία

Πολιτική αστάθεια προκαλεί ο κοροναϊός στα Βαλκάνια και στο Ισραήλ. Στη Βουλγαρία έγιναν σοβαρά επεισόδια σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, ενώ ανάλογη παραμένει η εικόνα και στη Σερβία.

Την ίδια στιγμή, πολίτες του Ισραήλ κατέβηκαν στους δρόμους κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι απέτυχε να διαχειριστεί την κρίση της πανδημίας.

Βουλγαρία

Διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία στο Μπουργκάς όταν, στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν την παραλία στο Ρόσενετς κοντά στην εξοχική κατοικία του επίτιμου προέδρου του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών, Αχμέτ Ντογκάν, παρεμποδίζονται.

Οι αρχές σπρώχνουν και ρίχνουν κάτω τους διαδηλωτές για να τους ακινητοποιήσουν. Ακολουθούν συλλήψεις.

Οι συγκρούσεις συνδέονται με την προσωπική κόντρα του προέδρου Ρούμεν Ράντεφ με τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορισόφ, που πλέον έχει πάρει διαστάσεις αντικυβερνητικών διαδηλώσεων εν μέσω της έξαρσης των κρουσμάτων κοροναϊού και των θανάτων. Τα νούμερα των κρουσμάτων παραμένουν τριψήφια και οι νεκροί αυξάνονται.

Οι Βούλγαροι ζητούν ανοιχτά την παραίτηση της κυβέρνησης Μπορίσοφ, την οποία ο Πρόεδρος Ράντεφ έχει κατηγορήσει για μαφιόζικες πρακτικές.

Σερβία

Και στη Σερβία οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του Αλεξάνταρ Βούτσιτς παραμένοντας στους δρόμους του Βελιγραδίου για Πέμπτη συνεχή ημέρα.

Η έξαρση του κοροναϊού οδηγεί τα Βαλκάνια σε βαθιά πολιτική κρίση.

Ισραήλ

Ωστόσο και στο Τελ Αβίβ χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν εναντίον των κυβερνητικών χειρισμών κατά του κοροναϊού.

Η επιδημία χειροτερεύει στο Ισραήλ, αφού μέσα σε μία ημέρα ανακοινώθηκαν 1.197 κρούσματα και τρεις θάνατοι, ενώ η ανεργία καλπάζει φτάνοντας το 21%.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024