
Κοροναϊός: Η στιγμή που όλοι περίμεναν στο Μπέργκαμο – Κανένας ασθενής σε ΜΕΘ
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην είδηση ότι από σήμερα στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου του Μπέργκαμο δεν υπάρχουν ασθενείς με κοροναϊό
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην είδηση ότι από σήμερα στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου του Μπέργκαμο δεν υπάρχουν ασθενείς με κοροναϊό.
Πρόκειται για την πόλη σύμβολο των υπεράνθρωπων προσπαθειών γιατρών και νοσοκόμων, κατά του θανατηφόρου ιού, αλλά και για την περιοχή της Ιταλίας που επλήγη με τον πιο βίαιο τρόπο από την ασθένεια αυτή.
Είναι η πρώτη φορά, μετά από 137 ημέρες, που στην μονάδα εντατικής του νοσοκομείου της, δεν υπάρχουν ασθενείς με covid 19. Τον Μάρτιο, στην εντατική αυτή έδιναν μάχη για την ζωή πάνω από εκατό άνθρωποι.
Σε δωμάτια του νοσοκομείου υπάρχουν ακόμη λίγοι ασθενείς που έχουν γίνει αρνητικοί, όμως, στον ιό και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο πολύ σύντομα.
Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομειακό αυτό συγκρότημα, μετά από ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς της επιδημίας, οι τετρακόσιοι γιατροί, νοσοκόμοι και υπεύθυνοι για την καθαριότητα, ξέσπασαν σε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, εκφράζοντας έτσι την ικανοποίησή τους για τον σπουδαίο στόχο που σήμερα μπόρεσαν να πετύχουν.
Δείτε φωτογραφία των γιατρών
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Ολιστικό σχέδιο για το Δημογραφικό, με τους Δήμους στην «πρώτη γραμμή».
- Πάσχα: Πώς θα γίνει η μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα
- Μυελοδυσπλαστικά Σύνδρομα: Παθοφυσιολογία, διάγνωση και θεραπευτικές προσεγγίσεις
- Ζάρα Λάρσον: Ένα αστείο για την άμβλωση της κόστισε 3 εκατομμύρια δολάρια – «Ok, losers»
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (7/4): Δράση με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα και Champions League
- Βασίλης Μάγγος: Αρχίζει η δίκη των αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό και τα βασανιστήρια – «Να μη φιμωθεί η φωνή μας»




