Υπ. Εργασίας: Νέες δυνατότητες διόρθωσης για αναστολές συμβάσεων εργασίας
Οι ημερομηνίες για τις υποβολές εντύπων σχετικά με τις αναστολές συμβάσεων εργασίας και διορθώσεις.
Από τις 25 Ιουνίου 2020 έως και τις 3 Ιουλίου 2020, δύναται να υποβληθεί αρχική «δήλωση αναστολής συμβάσεων εργασίας-παρατάσεις/οριστικές διακοπές» εργαζομένων για τον Μάιο.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προβλέπονται τα εξής:
– Δύναται να υποβληθεί ορθή επανάληψη για τη «δήλωση αναστολής συμβάσεων εργασίας-παρατάσεις/οριστικές διακοπές» για τον Μάιο, από τις 25/6/2020 έως και τις 3/7/2020, για τις ακόλουθες και μόνο περιπτώσεις:
α. διορθώσεις στο πεδίο «ημ/νία παράτασης/οριστικής διακοπής» για δήλωση μεταγενέστερων ημερομηνιών από τις ήδη δηλωθείσες,
β. μεταβολές τιμών από «ΝΑΙ» σε «ΟΧΙ» στο πεδίο «πληρωμή από εργοδότη»,
γ. τροποποίηση στοιχείων μισθωμάτων για τον Μάιο.
– Δύναται να υποβληθεί ορθή επανάληψη του εντύπου «αίτηση/δήλωση ένταξης στο μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»», μέχρι και τις 30/6/2020, για την τροποποίηση της ημερομηνίας ένταξης των εργαζομένων στο μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» αναδρομικά από τις 15/6/2020.
– Η υποβολή του εντύπου «δήλωση αναστολής συμβάσεων εργασίας-παρατάσεις/οριστικές διακοπές» για τον Ιούνιο για τις επιχειρήσεις που δύνανται να αναστείλουν τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, θα πραγματοποιηθεί από τις 7/7/2020 έως και τις 31/7/2020. Η πληρωμή των εργαζομένων, που είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, θα πραγματοποιείται σταδιακά και σε τακτά χρονικά διαστήματα.
– Η προθεσμία υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων από τους δικαιούχους ειδικών κατηγοριών, όπως αυτές προβλέπονται στην αριθμ. οικ. 16073/287/22-4-2020 (Β’ 1547 και Β’ 1841) Κοινή Υπουργική Απόφαση, όπως τροποποιήθηκε με την υπ. αριθμ. οικ. 18657/370/15-5-2020 (1863 Β’) όμοιά της, παρατείνεται έως και τις 30/6/2020. Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των ειδικών κατηγοριών θα πραγματοποιείται, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων στο άρθρο 3 της ανωτέρω ΚΥΑ διασταυρώσεων και ελέγχων με τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των φορέων που καταβάλλουν αποζημιώσεις, λόγω των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κοροναϊού COVID-19.
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)




























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)



![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442