Οταν ο υπουργός Αμυνας γνώρισε τις… φώκιες
«Seals», (Φώκιες) λέγονται οι βατραχάνθρωποι των ΗΠΑ, ίσως το πιο επίλεκτο σώμα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που αναλαμβάνει τις πιο δύσκολες αποστολές (όπως για παράδειγμα την εξόντωση του Μπιν Λάντεν)
«Seals», (Φώκιες) λέγονται οι βατραχάνθρωποι των ΗΠΑ, ίσως το πιο επίλεκτο σώμα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που αναλαμβάνει τις πιο δύσκολες αποστολές (όπως για παράδειγμα την εξόντωση του Μπιν Λάντεν).
Οι (Navy) Seals, λοιπόν έχουν παραχωρήσει στη Διοίκηση των Υποβρυχίων Καταστροφών τέσσερα ταχύπλοα σκάφη ανορθόδοξου πολέμου, τύπου MarkV. Ενα απ΄αυτά τα σκάφη «δοκίμασε» ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στη Σούδα με συνεπιβάτη τον αμερικανό πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ.
Οταν λέμε το «δοκίμασε», εννοούμε ότι του έγινε επίδειξη. Ξεκίνησαν, όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», από τον προβλήτα Κ-14 της Σούδας (εκεί όπου ελλιμενίζονται τα πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα και υποβρύχια) και ανοίχτηκαν στο πέλαγος. Το σκάφος έπιασε, μου λένε, μεγάλη ταχύτητα, έκανε ελιγμούς μάχης και όταν επέστρεψαν είπε ότι ήταν εύκολο στον χειρισμό σαν ένα…video game. Προφανώς γιατί διάθετε πηδάλιο joystick.
Η τελευταία φορά που υπουργός Αμυνας επισκέφθηκε την Σούδα ήταν επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου. Οι κκ. Παναγιωτόπουλος και Πάιατ ταξίδευσαν στην Κρήτη μαζί, μ΄ένα μεταγωγικό αεροσκάφος (C-27J Spartan) της Πολεμικής Αεροπορίας και πήραν όλα τα μέτρα προστασίας. Ητοι μάσκες καθ΄όλη τη διάρκεια της πτήσης, αντισηπτικά, γάντια κτλ.
Μόλις προσγειώθηκαν ο αμερικανός πρεσβευτής γνωρίζοντας πολύ καλά τη δύναμη της εικόνας φρόντισε να δημοσιεύσει στο twitter μια φωτογραφία και ένα μήνυμα ιδιαίτερης σημασίας. Ο,τι η αμυντική συμφωνία Ελλάδος- ΗΠΑ ίσως να έχει προεκτάσεις περισσότερες απ΄όσες έχουν γίνει γνωστές. Και κάτι ακόμα, φαίνεται πως οριστικοποιήθηκε η επίσκεψη του υπουργού Αμυνας στην Ουάσιγκτον στα μέσα Ιουλίου.
- Αστέρας του Χάρι Πότερ πήγε να βοηθήσει γυναίκα που έκλαιγε στον δρόμο και «έφαγε» κουτουλιά
- Είσαι single και δεν ξέρεις γιατί; Μια έρευνα έχει τις απαντήσεις
- Θα καταφέρει η «Ενεργή Μάχη» να κερδίσει το στοίχημα της πρόληψης των πυρκαγιών;
- Ο αναθεωρητισμός Τραμπ και οι τρεις επιλογές της Ευρώπης
- Τίμοθι Μπάσφιλντ: Η σύζυγός του κατέθεσε επιστολή στήριξης παρά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
- Ξεφουσκώνει το πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα» με τα νέα όρια
- Στέγαση: Ανάκαμψη με ανισορροπίες
- H νέα παγκόσμια έκρηξη του… αστροτουρισμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)












![Το τραγούδι του Σωκράτη Φάμελλου στην κοπή πίτας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/famellos-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442