Αυστηρό μήνυμα Δένδια σε Άγκυρα : Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις
Μήνυμα στην Άγκυρα ότι οι παράνομες ενέργειες δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα και αδυνατούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σχολιάζοντας τις νέες τουρκικές προκλήσεις με σειρά αιτήσεων για έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Μήνυμα στην Άγκυρα ότι οι παράνομες ενέργειες δεν παράγουν ένομα αποτελέσματα και αδυνατούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σχολιάζοντας τις νέες τουρκικές προκλήσεις με σειρά αιτήσεων για έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας : «Η δημοσίευση, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σειράς αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς ενεργειών με τις οποίες η Τουρκία αποπειράται βήμα – βήμα να σφετεριστεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Αποτελεί παρακολούθημα του ανυπόστατου τουρκο-λιβυκού μνημονίου.
Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα.
Αδυνατούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο τη Θάλασσας.
Να είμαστε σαφείς. Οι θέσεις μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και για τις συνέπειες της τουρκικής παραβατικότητας είναι δεδομένες. Έχουν γνωστοποιηθεί προς την Τουρκία επανειλημμένα.
Η Ελλάδα ήταν και παραμένει απολύτως προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει και αυτήν την πρόκληση, εφόσον η Τουρκία αποφασίσει τελικά να την υλοποιήσει» σημειώνει ο κ. Δένδιας.
- Λιετκάμπελις – Πανιώνιος 89-62: ‘Ηταν μεγάλο το εμπόδιο στη Λιθουανία και ηττήθηκε
- Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-1: «Πράσινα» δώρα και «ασπρόμαυρο» προβάδισμα
- «Sarajevo safari»: Η Ιταλία εξετάζει 80χρονο για την υπόθεση «τουρισμού ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο
- Κέρκυρα: Σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας – Πτώσεις δέντρων και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος
- Άνοιξε το σκορ ο ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο με πέναλτι του Γιακουμάκη (vid)
- Ουκρανία: Οι ρωσικές επιθέσεις κατά τρένων σκοτώνουν τη γραμμή ζωής – Απομονώνουν περιοχές από την υπόλοιπη χώρα

