«Όσο δυναμώνει η οικονομία της Ελλάδας δυναμώνει και η Ελλάδα, ο Ερντογάν έχει κάθε συμφέρον να μας βάλει σε περιπέτεια για να  εμποδίσει αυτή την πρόοδο, και εμείς έχουμε κάθε συμφέρον να μην τσιμπήσουμε εύκολα», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος, παίζει το χαρτί του εθνικισμού επειδή είναι σε δύσκολη θέση στο εσωτερικό της χώρας.

«Μην τσιμπάτε σε αυτά που κάνει ο Ερντογάν, είναι σε πάρα πολύ δύσκολη η  οικονομία της Τουρκίας, η δημοτικότητα του Ερντογάν είναι χαμηλή, για πρώτη φορά χάνει εκλογές σε δημοσκόπηση για την προεδρία, προφανώς θα παίξει το χαρτί του εθνικισμού και της φασαρίας» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Σχολιάζοντας στο Σκάι, τα περί ερευνών της Τουρκίας στην ελληνική ΑΟΖ, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι «πανέτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, οι σύμμαχοι είναι ενημερωμένοι για την αντίδρασή μας και όλα θα πάνε όπως πρέπει.

Αν πάει να σκάψει αυτό θα λειτουργούσε πράγματι ένα δεδομένο το οποίο πρέπει να αποτραπεί εφόσον πρόκειται για ΑΟΖ της Ελλάδας» επισήμανε.

Πρόσθεσε όμως ότι «δε νομίζω  ότι αυτή τη στιγμή που αυτό που χρειάζεται η Τουρκία και η οικονομία της είναι ένα θερμό επεισόδιο. Ένα θερμό επεισόδιο ασφαλώς θα έβλαπτε την Ελλάδα, και την προσπάθεια της να ανακάμψει, αλλά η Ελλάδα είναι στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και έχει μια ολόκληρη Ευρώπη πίσω  με πακέτα και μια οικονομία αρκετά προστατευμένη, ενώ στην Τουρκία η λίρα έχει πάρει την κάτω βόλτα και η οικονομία της έχει βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού».  «Η Τουρκία έχει να αναχρηματοδοτήσει φέτος 400 δισεκ. δολάρια από το χρέος της το τελευταίο που χρειάζεται είναι να έχει μια αναταραχή τέτοιου τύπου» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Εστίαση

Σε ότι αφορά στην εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «μέχρι τις 15 Ιουνίου έχουμε βάλει ως όρο να συμφωνηθούν με τους ειδικούς τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν κι οι κλειστοί χώροι». Για τον κίνδυνο συγχρωτισμού στα καταστήματα διαβεβαίωσε ότι παρότι «το Σαββατοκύριακο είχαμε πολύ μεγάλη κίνηση στα μαγαζιά, τα μέτρα γενικώς ετηρούντο».

 

Γράψτε το σχόλιο σας