Μητσοτάκης: Θα τιμούμε την «Ημέρα Μνήμης» μέχρι να ξημερώσει η Ημέρα της Δικαίωσης
Μήνυμα για την επέτειο από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου έστειλε ο πρωθυπουργός
«Πριν από έναν αιώνα, οι Έλληνες του Πόντου έπεσαν θύματα μιας πρωτοφανούς θηριωδίας. Διώχθηκαν, εκτοπίστηκαν, αφανίστηκαν. Όσοι γλίτωσαν, άφησαν πίσω τις πατρογονικές εστίες για να αναστηθούν στην μητέρα-πατρίδα. Με τη λύρα τους να θρηνεί ακόμη τον ξεριζωμό. Αλλά και με το δοξάρι της να τραγουδά την ελπίδα. Και να ζητά δικαίωση», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Η Πολιτεία ανταποκρίθηκε ομόψυχα στο αυτονόητο καθήκον της αναγνώρισης της Γενοκτονίας. Και αγωνίζεται για τη διεθνοποίηση και την παγκόσμια προβολή της. Ταυτόχρονα η Ελλάδα ενσωματώνει στη νέα πορεία της το δυναμισμό των παιδιών της του Πόντου.
Εκείνων που κρατούν ζωντανή τη μνήμη και τις παραδόσεις του τόπου τους. Θα τιμούμε την «Ημέρα Μνήμης» μέχρι να ξημερώσει η Ημέρα της Δικαίωσης!».
- Στέφανος Τσιτσιπάς: Τη Δευτέρα η δικογραφία σε βάρος του – Δεν καταθέτει το δίπλωμα
- Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης αποχαιρετά τον αγαπημένο του πατέρα – «Ξεκουράσου ομορφιά μου»
- Λίστα Forbes: Οι 100 «σιδηρές κυρίες» του 2025 – Η οικονομική τους δύναμη ξεπερνά το ΑΕΠ της ΕΕ
- Συναγερμός σε σταθμό ΚΤΕΛ της Αθήνας: 20χρονος εντοπίστηκε με καλάσνικοφ
- Τουρκικό πλοίο στις φλόγες μετά από ρωσική επίθεση στην Οδησσό
- «Η Εθνική Βραζιλίας θέλει να επεκτείνει το συμβόλαιο του Αντσελότι έως το 2030»
- Αποκάλυψη για τον Δανού δότη σπέρματος: Ενα παιδί στην Ελλάδα έχει πεθάνει από καρκίνο και ένα κάνει θεραπεία
- Οι ισχυροί γύρω από τον Έπσταϊν: Τραμπ, Κλίντον, Μπάνον σε νέες αποκαλυπτικές φωτογραφίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442