Δημόπουλος στο MEGA: Θα ελέγχονται για κοροναϊό οι τουρίστες που θα έρθουν στη χώρα
«Δεν υπάρχει λόγος να εφησυχάζουμε, αλλά πρέπει να παίρνουμε θάρρος από την απόδοση των μέτρων και από την συμμετοχή όλων μας, είπε ο κ. Δημόπουλος
Την πορεία άρση των μέτρων μετάδοσης του κοροναϊού στη χώρα, σχολίασε μιλώντας στο MEGA o Πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος ενώ αναφέρθηκε πώς θα γίνει η διαχείριση των τουριστών όταν θα γίνει η έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Μόλις 2 νέα κρούσματα του κοροναϊού διαγνώστηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, την ώρα που δύο ακόμα συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη για την ζωή. Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ σχολίασε στο LIVE NEWS την πορεία εξέλιξης της πανδημίας μετά την άρση των μέτρων και εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος.
«Δεν υπάρχει λόγος να εφησυχάζουμε, αλλά πρέπει να παίρνουμε θάρρος από την απόδοση των μέτρων, και από την συμμετοχή όλων μας.
Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας εφαρμόζει τα μέτρα. Δύο εβδομάδες μετά την άρση των μέτρων δεν έχουμε ένδειξη για υποτροπή.
Είναι θετικό ότι προχωράμε και απεγκλωβίζεται ο κόσμος και ανοίγει η κοινωνία και παίρνει φόρα η οικονομία.
Αυτό συνάδει με το γεγονός ότι η χαλάρωση ξεκίνησε όταν ο επιπολασμός του ιού ήταν χαμηλός», ανέφερε αρχικά.
Για να συμπληρώσει: «Δεν ξέρουμε πόσο επιδρά θετικά όχι μόνο η προσαρμογή των πολιτών στα μέτρα, αλλά και η ζέστη.
Υπάρχει μια μείωση των σωματιδίων του ιού μέσω της χρήσης της μάσκας. Η τελική ανάλυση μιας πανδημίας γίνεται στο τέλος της».
Αναφορικά με την τουριστική περίοδο που είναι προ των πυλών, είπε πως: «Θα γίνει μια επιλογή κρατών και θα υπάρξει και έλεγχος των ατόμων που θα έρθουν στη χώρα μας.
Δεν θα υπάρχει αθρόα προσέλευση. Σε κάθε περίπτωση τα μέτρα που λαμβάνονται είναι μελετημένα, είναι σταδιακά. Όλα γίνονται με βάση ένα πρόγραμμα».
- Θεσσαλονίκη: Πήγε να κλέψει φορτηγό και ο ιδιοκτήτης του επιτέθηκε με τσεκούρι
- ΕΕ: Ποιες χώρες σημείωσαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε τιμές ακινήτων το 2025
- Ιτούδης για την πρόκριση της Χάποελ στα play off: «Οι haters μας δίνουν κίνητρο και μας αρέσει αυτό»
- Χανιά: Πασχαλινός καφές με φόντο τα πολεμικά πλοία στη Σούδα
- Η Καλλίπολη του Νετανιάχου: Από τον Μπίμπι στον επίδοξο Τσώρτσιλ, μια λανθασμένη εκτίμηση για τη Μέση Ανατολή
- «Ειρήνη, αγάπη και… μπρόκολο» – Ο Ρίνγκο Σταρ για το μυστικό ελιξήριο νεότητας του
- Tο διεθνές νομικό καθεστώς για τα Στενά του Ορμούζ – Τι ισχύει
- Τα αποτελέσματα στο NBA και τα ζευγάρια στα play offs και play in (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442