Τι θα ισχύσει με την έκπτωση ενοικίου το Μάιο
Ο Στράτος Παραδιάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» και αναφέρθηκε στα αιτήματα που έχουν υποβληθεί εκ μέρους της ΠΟΜΙΔΑ
Με απόφαση της κυβέρνησης παρατείνεται και τον Μάιο η έκπτωση 40% στα ενοίκια λόγω κοροναϊού.
Ο Στράτος Παραδιάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» και αναφέρθηκε στα αιτήματα που έχουν υποβληθεί εκ μέρους της ΠΟΜΙΔΑ προς το οικονομικό επιτελείο έτσι ώστε να υπάρξουν ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «σε ό,τι αφορά την φορολογική ελάφρυνση για την απώλεια των ενοικίων δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη υπόσχεση».
Κατήγγειλε δε πλήρη αδιαφορία από το κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο «δεν υποχρεώνει όλους όσοι ζητούν μείωση ενοικίων να κάνουν την απαραίτητη υπεύθυνη δήλωση στην “Εργάνη”».
Όπως είπε, οι ενοικιαστές αρνούνται να κάνουν τη σχετική δήλωση με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να μην έχουν κανένα δικαίωμα.
«Οι μειώσεις αυτή τη στιγμή γίνονται αυθαίρετα, χωρίς χαρτιά. Τουλάχιστον 100.000 ιδιοκτήτες που έχουν ενοικιαστές επαγγελματίες, είναι ακάλυπτοι» είπε.
Από την πλευρά του ο κ. Σταύρος Καφούνης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών επισήμανε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τις επιχειρήσεις.
«Έχουμε μεγάλη μείωση τζίρου στα καταστήματα, ενώ στην εστίαση θα έχουμε μειωμένα τραπεζοκαθίσματα.
Το ενοίκιο είναι μια «θηλιά» για τις επιχειρήσεις και πρέπει να βρεθεί μια λύση μέχρι το τέλος του έτους» είπε χαρακτηριστικά.
«Η δίκαιη λύση θα ήταν μείωση ενοικίου αναλογικά με τη μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων. Επειδή όμως αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να μετρηθεί, δεχθήκαμε τώρα την μείωση του 40% για τον Μάιο και αυτή η ρύθμιση θα πρέπει να επεκταθεί μέχρι το τέλος του 2020» τόνισε μεταξύ άλλων.
- «Ροντέο» το Μονακό – Ντιζόν: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ παικτών – Αιμορραγούσε ο Λοσέρ (vid)
- Συνελήφθη 14χρονος για ληστείες σε μίνι μάρκετ και βενζινάδικα – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ελληνικοί Patriot κατέρριψαν drone στη Σαουδική Αραβία – Τι λέει το ΓΕΕΘΑ
- Έσε: «Είμαστε ο Ολυμπιακός και πρέπει να βρούμε λύση»
- Άννα Βίσση: Κυκλοφόρησε το promo βίντεο για τη συναυλία στο ΟΑΚΑ
- Με «δεδηλωμένη υποδίκων» και κύριο επιχείρημα δεν έχετε εναλλακτική κάνεις τη Δημοκρατία να μοιάζει φυλακή
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός 58χρονος που έπεσε σε χαράδρα 40 μέτρων στο Αγγελοχώρι
- O Ομπράντοβιτς για το πότε θα επιστρέψει στους πάγκους – Τι είπε για τον Παναθηναϊκό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442