
Κοροναϊός – Ρουμανία : Ύψιστη προτεραιότητα ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας
Ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας μετά τη λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης (στις 15 Μαΐου) αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη ρουμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Μάρτσελ Βέλα
Ο σχεδιασμός της «επόμενης ημέρας» μετά τη λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης (στις 15 Μαΐου) αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη ρουμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Μάρτσελ Βέλα, στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Realitatea Plus.
Ο κ. Βέλα υπογράμμισε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα μπορούσε να αντικατασταθεί από κατάσταση αυξημένης επιφυλακής σε εθνικό επίπεδο, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και την ακόμα πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του κοροναϊού.
«Ναι, μπορεί να ακολουθήσει μια κατάσταση αυξημένης επιφυλακής. Κατά κάποιον τρόπο, είναι κάτω από το επίπεδο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, δεν υπάρχουν στρατιωτικά διατάγματα, ορισμένα δικαιώματα δεν περιορίζονται. Η κατάσταση αυξημένης επιφυλακής προβλέπει ότι η επιτροπή αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης θα διαχειρίζεται όλα τα ζητήματα της δημόσιας υγείας, τις σχετικές αποφάσεις, την εφαρμογή τους, την τήρησή τους, την επιβολή κυρώσεων».
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Ο ράπερ Τόρι Λέινζ μήνυσε την φυλακή του ζητώντας 100 εκατ. δολάρια για μαχαίρωμα από συγκρατούμενο
- Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο ενός διοικητή εφέδρων στο νότιο Λίβανο
- Ο Γκαλιμπάφ μίλησε για τον έλεγχο του Ορμούζ και για την κρίση που παραλίγο να τορπιλίσει τις διαπραγματεύσεις
- Κυπελλούχος Ισπανίας η Ρεάλ Σοσιεδάδ, νίκησε την Ατλέτικο σε έναν δραματικό τελικό (vids)
- Προσομοιωτές F-16 και F-35 και εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας της Πολεμικής Αεροπορίας στην Άμφισσα
- Το Ισραήλ κατεδαφίζει κτίρια – ανάμεσά τους σχολείο – στο νότιο Λίβανο


