Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόκκινος συναγερμός στην Ιαπωνία - Δεύτερο κύμα έξαρσης στο νησί Χοκάιντο μετά την άρση μέτρων

Κόκκινος συναγερμός στην Ιαπωνία – Δεύτερο κύμα έξαρσης στο νησί Χοκάιντο μετά την άρση μέτρων

Γιατί μετανιώνουν οι επιστήμονες την άρση των μέτρων.

Μετά την έξαρση των κρουσμάτων στη Γερμανία μετά την χαλάρωση των μέτρων, στο μικροσκόπιο βρίσκεται το νησί Χοκάιντο στην Ιαπωνία.

Δεύτερο κύμα έξαρσης στο νησί Χοκάιντο

Σύμφωνα με την Telegraph, το νησί με 5,3 εκατ. Κατοίκους δέχεται δεύτερο κύμα έξαρσης του κοροναϊού. Το νησί Χοκάιντο ξεκίνησε την άρση της καραντίνας στις 19 Μαρτίου, όπου και άνοιξαν πάλι τα σχολεία αλλά και οι επιχειρήσει.

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων, το διάστημα εκείνο, είχε μειωθεί στα δύο ή ένα την ημέρα, ωστόσο 26 ημέρες μετά η πανδημία κάνει ξανά την εμφάνισή της, καθώς την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν τουλάχιστον 135 νέα κρούσματα.

Μετανιώνουν οι επιστήμονες για την χαλάρωση της καραντίνας

Ο Δρ Kiyoshi Nagase, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου του Χοκάιντο, δήλωσε στο TIME: «Τώρα το μετανιώνω, δεν θα έπρεπε να βγούμε από την πρώτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πραγματικά, ίσως να μην μπορούμε να βγούμε με ασφάλεια πριν από το επόμενο έτος».

Η χαλάρωση της καραντίνας στο νησί Χοκάιντο θα μπορούσε να αποτελεί ένα πείραμα για την Ιαπωνία, ώστε να δουν πως μπορεί να συμπεριφερθεί ο κοροναϊό όταν γίνει άρση των μέτρων.

Ο Γιόκο Τσουκαμότο, καθηγητής ελέγχου των λοιμώξεων στο Πανεπιστήμιο Επιστημών Υγείας του Χοκάιντο είπε ότι βγήκαν πολύ νωρίς από την καραντίνα.

Γιατί οι επιστήμονες αποφάσισαν άρση των μέτρων τόσο νωρίς

«Εκείνη την εποχή, δεν είχαμε αρκετές πληροφορίες και δεν είχαμε επαρκή κατανόηση αυτής της ασθένειας. Λαμβανομένων υπόψη των διαθέσιμων πληροφοριών την περίοδο εκείνη, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι ο κυβερνήτης έλαβε τη σωστή απόφαση για την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Τώρα γνωρίζουμε ότι αυτή ήταν μία λάθος κίνηση, αλλά τότε φαινόταν το καλύτερο πράγμα», είπε στην Telegraph.

Προσθέτοντας δήλωσε ότι «αυτοί οι περιορισμοί και οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να αρθούν τελικά, αλλά το μάθημα είναι να περιμένουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, να λαμβάνουμε ακριβή δεδομένα σχετικά με τους αριθμούς μόλυνσης και να είμαστε πολύ, πολύ προσεκτικοί όταν χαλαρώνουν οι κανόνες. Και οι αρχές πρέπει να είναι έτοιμες να κινηθούν γρήγορα και να θέσουν ξανά τους περιορισμούς στο πρώτο σημάδι μιας άλλης αύξησης».

Η πορεία του κοροναϊού στην Ιαπωνία

Σημειώνεται πως το νησί Χοκάιντο ανέφερε 38 νέα κρούσματα την Τρίτη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό λοιμώξεων σε 688, καταλαμβάνοντας την 5η θέση σε επίπεδο κρουσμάτων στην Ιαπωνία. Ένα άτομο πέθανε επίσης από τον ιό και ο αριθμός των νεκρών στο νησί ήταν 27.

Υπενθυμίζεται πως πρώτο κύμα της πανδημίας στο νησί Χοκάιντο, ξέσπασε κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Χιονιού του Σαπόρο τον Φεβρουάριο, το οποίο προσέλκυσε δύο εκατομμύρια ανθρώπους.

Τουλάχιστον 118 άνθρωποι υποβλήθηκαν σε θεραπεία για τον ιό έως τις 12 Μαρτίου, καθιστώντας το Χοκάιντο μία από τις πιο μολυσμένες περιοχές από τους 47 νομούς της Ιαπωνίας.

Συνολικά η Ιαπωνία έχει επιβεβαιώσει 13.576 περιπτώσεις και 376 θανάτους και θα βρίσκεται σε lockdown, μέχρι τις 6 Μαΐου.

Έγκυρες πηγές ωστόσο, κάνουν λόγο για παράταση της καραντίνας τουλάχιστον κατά ένα μήνα, δηλαδή έως τις αρχές του Ιουνίου.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024