
Κοροναϊός: Δωρεάν τεστ για όλους τους κατοίκους του Λος Άντζελες
Προτεραιότητα θα δοθεί στους κατοίκους που παρουσιάζουν συμπτώματα και στους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, όμως όλοι θα μπορούν να κάνουν το τεστ.
To Λος Άντζελες είναι η πρώτη πόλη στις ΗΠΑ που θα προτείνει δωρεάν διενέργεια τεστ για τον νέο κοροναϊό σε όλους τους κατοίκους, είτε παρουσιάζουν συμπτώματα είτε όχι.
Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Λος Άντζελες, Έρικ Γκαρσέτι που ανέφερε στο twitter πως «το Λος Άντζελες είναι η πρώτη μεγάλη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών που προσφέρει διενέργεια τεστ για την COVID-19 σε όλους τους κατοίκους της».
Προτεραιότητα θα δοθεί στους κατοίκους που παρουσιάζουν συμπτώματα και στους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, όμως όλοι θα μπορούν να κάνουν το τεστ.
Οι κάτοικοι του Λος Άντζελες μπορούν να εγγραφούν μέσω διαδικτύου στο πρόγραμμα για τη διενέργεια τεστ.
Επιπρόσθετα από το πλύσιμο των χρειών και την κοινωνική απόσταση «τα τεστ είναι από τα καλύτερα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να σταματήσουμε τη εξάπλωση του ιού», εκτίμησε ο δήμαρχος στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου.
Οι λαϊκές τάξεις υποφέρουν από ένα δυσανάλογο ποσοστό μόλυνσης και έχουν έναν από τους υψηλότερους δείκτες θνητότητας στην κομητεία, ανέφερε ο δήμαρχος.
«Ο ιός μπορεί να μολύνει τους πάντες, αλλά δεν επηρεάζει όλους με τον ίδιο τρόπο», είπε. Η Καλιφόρνια έθεσε γρήγορα σε εφαρμογή μέτρα που επέτρεψαν τον περιορισμό του κορονοϊού. Μέχρι σήμερα περίπου 46.500 περιστατικά μόλυνσης και σχεδόν 1.887 θάνατοι έχουν καταγραφεί στην πιο πολυπληθή πολιτεία της χώρας, που ήταν μία από τις κυριότερες εστίες μόλυνσης στην αρχή της κρίσης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (12/5): Δράση με τα play out της Super League
- Ηράκλειο: Απολογείται ο 30χρονος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 28χρονης συζύγου του
- Οι Beatles επιστρέφουν στο 3 Savile Row: Το κτίριο της τελευταίας τους συναυλίας γίνεται μουσείο
- Γεωργιάδης: Ανήρτησε τη φωτογραφία που χρησιμοποίησαν και υποστήριξαν ότι πρόκειται για τον ίδιο
- Διαιτησία: Τα φάλτσα υπέρ του ΠΑΟΚ μετά την ανακοίνωση και η πλειοψηφία των Γερμανών
- Ο Τσίπρας έβαλε ψηλά τον πήχη: Nίκη στις εκλογές – Kόμμα και διακήρυξη τον Ιούνιο




