Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσιογράφος του BBC κριτικάρει την βρετανική κυβέρνηση και γίνεται viral

Δημοσιογράφος του BBC κριτικάρει την βρετανική κυβέρνηση και γίνεται viral

Η δημοσιογράφος άσκησε ανοιχτά κριτική σε αξιωματούχους της βρετανικής κυβέρνησης για τις φράσεις που χρησιμοποιούν όταν αναφέρονται στον κοροναϊό

To όνομα της Εμιλι Μέιτλις, παρουσιάστριας της εκπομπής Newsnight του BBC έγινε viral μέσα σε ένα 24ωρο.

Kι αυτό γιατί η δημοσιογράφος άσκησε ανοιχτά κριτική σε αξιωματούχους της βρετανικής κυβέρνησης για τις φράσεις που χρησιμοποιούν όταν αναφέρονται στον κοροναϊό.

Σε ένα βίντεο που έχει κοινοποιηθεί εκατοντάδες φορές στα social media, η δημοσιογράφος ακούγεται να σχολιάζει αρνητικά τον ισχυρισμό της κυβέρνησης πως όποιος «δίνει μάχη μπορεί να κερδίσει τον κοροναϊό».

Η Μέιτλος χαρακτηριστικά είπε: «Η γλώσσα που χρησιμοποιείται γύρω από τον κοροναϊό συχνά αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη. Δεν ξεπερνάς την αρρώστια μόνο αν είσαι δυνατός χαρακτήρας, ό,τι κι αν μας λένε οι συνάδελφοι του πρωθυπουργού».

Προφανώς η παρουσιάστρια αναφερόταν στα λεγόμενα του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών, Ντομινίκ Ρααμπ, ο οποίος είπε πρόσφατα πως ο Μπόρις Τζόνσον θα συνέλθει σίγουρα επειδή είναι «μαχητής».

Η παρουσιάστρια και δημοσιογράφος του BBC τόνισε πως είναι μύθος πως ο «κοροναϊός δεν γνωρίζει από τάξεις και ότι χτυπά το ίδιο φτωχούς και πλούσιους».

Σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Μας λένε ότι είναι ο μεγάλος ισοπεδωτής. Κι όμως είναι δύσκολο, πολύ πιο δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις αν είσαι φτωχός. Όσοι σήμερα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή – οι οδηγοί αστικών λεωφορείων, οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ, οι νοσηλευτές, οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι καταστηματάρχες – είναι αυτοί που πληρώνονται δυσανάλογα τα λιγότερα από όλο το εργατικό δυναμικό της χώρας. Και είναι αυτοί που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν γιατί είναι πιο εκτεθειμένοι λόγω των εργασιών τους στον ιό. Όσοι ζουν σε μικρά διαμερίσματα, στα τεράστια πολυώροφα κτιριακά συγκροτήματα δυσκολεύονται περισσότερο με την καραντίνα. Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα τηλεργασίας είναι σήμερα άνεργοι. Ο κοροναϊός είναι θέμα υγείας με κοινωνικές συνέπειες κι ως τέτοιο πρέπει να συζητηθεί και να τεθεί από τη βρετανική κυβέρνηση».

Λίγο πριν κλείσει την εκπομπή, η παρουσιάστρια απέτισε φόρο τιμής στα θύματα του νέου κοροναϊού.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024