Τα κρούσματα σε παγκόσμια κλίμακα έχουν ξεπεράσει τα 354.600 και συνεχίζουν να αυξάνονται με εκθετικό ρυθμό σε καθημερινή βάση. Την ίδια ώρα η οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 15.400.

Οι πιο πληγείσες περιοχές

Η Κίνα η οποία φαίνεται να κινδυνεύει από δεύτερο κύμα λόγω του φαινομένου «μπούμερανγκ», δηλαδή ταξιδιώτες από άλλα μέρη επιστρέφουν στην Κίνα και είναι φορείς με αποτέλεσμα να καταγράφονται ξανά νέα κρούσματα.

Η Ιταλία έχει πάνω από 59.000 κρούσματα και οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 5.470 με καθημερινή καταγραφή εκατοντάδων νέων θανάτων και χιλιάδων επιπλέον κρουσμάτων.

Η Ισπανία έχει πάνω από 33.000 κρούσματα και οι νεκροί της έχουν ξεπεράσει τους 2.200. Σε ανοδική τάση των κρουσμάτων και των νέων θανάτων βρίσκεται και το Ηνωμένο Βασίλειο το οποίο άργησε να πάρει πιο αυστηρά μέτρα με αποτέλεσμα στην παρούσα φάση τα κρούσματα και οι νεκροί να αυξάνονται δραματικά μέσα σε διάστημα μίας ημέρας.

Την αύξηση των τεστ έχει επιδιώξει η Γερμανία με σκοπό να μπορεί να εντωπίσει ποιοί είναι θετικοί στον ιό με αποτέλεσμα να απομακρύνονται οι ίδιοι και οι κοντινοί τους από οποιαδήποτε κοινωνική συναναστροφή.

 

Πηγή:coronavirus.jhu.edu