Η ενίσχυση βρίσκεται στους «αγωγούς» και αναμένεται να παραδοθεί στις «επόμενες εβδομάδες», δήλωσε στο CNN ο Ύπατος Εκπρόσωπος για την Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Joseph Borrell

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παράσχει πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια στο Ιράν, μία από τις χώρες που έχει πληγεί περισσότερο από το Covid-19.

Άμεση βοήθεια στο Ιράν

Η ενίσχυση βρίσκεται στους «αγωγούς» και αναμένεται να παραδοθεί στις «επόμενες εβδομάδες», δήλωσε στο CNN ο Ύπατος Εκπρόσωπος για την Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Joseph Borrell. «Θα υποστηρίξουμε αυτό το αίτημα, επειδή αυτές οι χώρες βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, κυρίως λόγω των αμερικανικών κυρώσεων που τους εμποδίζουν να έχουν εισόδημα με την πώληση του πετρελαίου τους».

«Πιστεύουμε σε αυτές τις καταστάσεις ότι πρέπει να επιβεβαιωθεί ότι τα ανθρωπιστικά επαγγέλματα, αγαθά που μπορούν να παραδοθούν σε αυτές τις χώρες σε ανθρωπιστικό επίπεδο – αυτό σημαίνει αγρο-τροφή. Αυτό σημαίνει φάρμακα. Αυτό σημαίνει ιατρική ουσία – δεν είναι στις αμερικανικές κυρώσεις».

Η κατάσταση στο Ιράν: Τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας κ. Kianush Jahanpoor ανέφερε στα κρατικά νέα ότι η χώρα έχει επιβεβαιώσει 1.411 νέες περιπτώσεις λοιμώξεων από κοροναϊό, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων να υπερβεί τους 23.000. Ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει συνολικά τους 1.800 και συνεχίζει να αυξάνεται.

Πηγή: edition.cnn.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr