Μόσιαλος : Τι ισχύει με τα κρούσματα σε Ελλάδα και Ισπανία
Οπως αναφέρει ο Ηλίας Μόσιαλος : Για την ώρα, στην Ελλάδα έχουμε μια εικόνα ελεγχόμενης διασποράς και ήπιου επιπλέον φόρτου του συστήματος υγείας
Νέα ανάρτηση με γραφήματα που δείχνει την καμπύλη των κρουσμάτων σε Ισπανία και Ελλάδα, έκανε ο καθηγητής, Ηλίας Μόσιαλος. Ο κ. Μόσιαλος λέει ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι ελεγχόμενη.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Ερευνητές στο Robert Koch Institute και το Humboldt-University of Berlin στο Βερολίνο πρόσφατα δημοσίευσαν μία μελέτη που μοντελοποιεί την εξέλιξη της νόσου Covid-19. Το δικό τους θεωρητικό μοντέλο πρόβλεψης συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την καραντίνα των συμπτωματικών μολυσμένων ατόμων και την απομόνωση σε ολόκληρο τον πληθυσμό, ανάλογα με τα εφαρμοσμένα μέτρα φυσικής απόστασης κ.α.
Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός – Μόσιαλος : Στις 2-3 καλύτερες χώρες της Ευρώπης η Ελλάδα στην αντιμετώπιση του ιού
Το μοντέλο αυτό μας δείχνει πως ο ρυθμός κλιμάκωσης που παρατηρείται σε επιβεβαιωμένες περιπτώσεις χωρών, είναι άμεσο αποτέλεσμα αποτελεσματικών στρατηγικών επικοινωνίας και / ή συστηματικών συμπεριφορικών αλλαγών, που κατάφεραν να επηρεάσουν ένα σημαντικό κλάσμα του ευαίσθητου πληθυσμού. Στα δύο γραφήματα βλέπουμε επίσης, πως αποτυπώνει το μοντέλο την κατάσταση στην Ισπανία και στην Ελλάδα.
Για την ώρα, στην Ελλάδα έχουμε μια εικόνα ελεγχόμενης διασποράς και ήπιου επιπλέον φόρτου του συστήματος υγείας. Και τα στοιχεία δείχνουν πως πάμε καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες με βάση τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ».
Δείτε τα γραφήματα
- Η Βενεζουέλα δηλώνει έτοιμη για «νέα ατζέντα» με την Ευρωπαϊκή Ενωση
- Ουκρανία: Νέα μαζική ρωσική επίθεση στο Κίεβο – Τουλάχιστον 1 νεκρός σε πλήγμα στο Χάρκοβο
- ΗΠΑ: Ανακάλεσαν πάνω από 100.000 θεωρήσεις διαβατηρίων από τη μέρα που επέστρεψε ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο
- Ουκρανία: «Επικίνδυνη και ανεξήγητη κλιμάκωση» χαρακτηρίζουν οι ΗΠΑ το ρωσικό πλήγμα με τον πύραυλο Ορέσνικ
- Fed: Τι κρύβεται πίσω από την ποινική έρευνα για τον Τζερόμ Πάουελ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Χάθηκαν στο μέτρημα


