Κοροναϊός – Καζακστάν : Σε καραντίνα η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας
«Στις 22 Μαρτίου από τα μεσάνυχτα, όλες οι είσοδοι της πόλης θα κλείσουν»
Οι δύο μεγαλύτερες πόλεις του Καζακστάν ανακοίνωσαν σήμερα ότι αποκλείουν την πρόσβαση σε αυτές και ότι θα αναπτυχθεί ο στρατός στην περιοχή για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού.
Ανακοίνωση Αρχών
Την Τρίτη οι αρχές έλαβαν την απόφαση να θέσουν σε καραντίνα από αύριο τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Αλμάτι, καθώς και την πρωτεύουσα Νουρ-Σουλτάν. Τα κρούσματα της πανδημίας του Covid-19 στο Καζακστάν ανέρχονται στα 36, εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν στο Αλμάτι και άλλα τόσα στην πρωτεύουσα.
«Στις 22 Μαρτίου από τα μεσάνυχτα, όλες οι είσοδοι της πόλης θα κλείσουν», ανέφερε στο τηλεοπτικό κανάλι Telegram ο αντιδήμαρχος του Αλμάτι Ερλάν Κοτζαπαγκάνοφ.
Στη Νουρ-Σουλτάν έχουν ήδη τοποθετηθεί οδοφράγματα στις εισόδους και η πρωτεύουσα θα αποκλειστεί πλήρως από αύριο, Πέμπτη. Στις δύο πόλεις θα αναπτυχθούν στρατιώτες που θα κάνουν περιπολίες και απολυμάνσεις.
Ο Κοτζαπαγκάνοφ είπε ότι όλοι οι κάτοικοι του Αλμάτι που βρίσκονται σε άλλες περιοχές της χώρας ή στο εξωτερικό έχουν στη διάθεσή τους 72 ώρες για να επιστρέψουν. Στο ίδιο διάστημα θα μπορούν να φύγουν και όσοι το επιθυμούν.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία, στο Αλμάτι ζουν τουλάχιστον 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι και στη Νουρ-Σουλτάν περίπου ένα εκατομμύριο. Ολόκληρη η χώρα έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 15 Απριλίου.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
- Online Retail Sales in Greece Reach 36.1bln€ in 2025
- Ο Αντετοκούνμπο πήρε τη φανέλα του Λεμπρόν: «Ίσως είναι το τελευταίο μας παιχνίδι ο ένας απέναντι στον άλλον» (vid)
- Κατερίνη: Σοκαριστικό βίντεο από πτώση δέντρου ανάμεσα σε πεζούς λόγω των ισχυρών ανέμων
- Βενεζουέλα: Στο Καράκας αμερικανοί διπλωμάτες για συνομιλίες με στόχο την «αποκατάσταση των σχέσεων»
- Ζωζώ Σαπουντζάκη: Παραμένει στο νοσοκομείο – ποια η κατάσταση της υγείας της
- Ηράκλειο: Κυνηγός έπεσε σε χαράδρα 30 μέτρων στο Καστρί Βιάννου – Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του


