Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Ρωσία: Kλείνει ο τάφος του Λένιν στην Κόκκινη Πλατεία λόγω της πανδημίας

Κοροναϊός – Ρωσία: Kλείνει ο τάφος του Λένιν στην Κόκκινη Πλατεία λόγω της πανδημίας

Η Ρωσία έχει αναφέρει 147 κρούσματα κοροναϊού μέχρι στιγμής και όχι θανάτους

Η Ρωσία έκλεισε στο κοινό τον τάφο του Μπολσεβίκου επαναστάτη Βλαντιμίρ Λένιν στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, δήλωσε η υπηρεσία φρουράς του Κρεμλίνου. Μάλιστα κλείνει λόγω του φόβου της πανδημίας του COVID-19.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φρουράς, η οποία χειρίζεται την ασφάλεια του Κρεμλίνου και του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι ο τάφος, ο οποίος περιέχει το σώμα του Λένιν, θα βρίσκεται υπό συντήρηση κατά το κλείσιμό του. Δεν είπε πότε θα ξανανοίξει.

Ο τείχος της νεκρόπολης του Κρεμλίνου, όπου θάβονται σοβιετικοί ηγέτες όπως ο Josef Stalin, αποτελεί μέρος της ίδιας τουριστικής εμπειρίας και θα κλείσει επίσης.Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax είπε ότι το κλείσιμο σχετίζεται με τα μέτρα που έλαβε η ρωσική πρωτεύουσα για να προσπαθήσει να σταματήσει την εξάπλωση του κοροναϊού.

Η Ρωσία εγκατέλειψε επίσημα τον κομμουνισμό όταν η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε το 1991, αλλά ο τάφος του Λένιν παραμένει δημοφιλής στους τουρίστες, τους ρώσους κομμουνιστές και τους επισκέπτες από τις περιοχές της Ρωσίας.

Πολλά μουσεία, όπως το Μουσείο Πούσκιν της Μόσχας και η γκαλερί Tretyakov, καθώς και θέατρα, συμπεριλαμβανομένων των Μπολσόι, έκλεισαν τις πόρτες τους στο κοινό αυτήν την εβδομάδα για τον ίδιο λόγο.

Η Ρωσία έχει αναφέρει 147 κρούσματα κοροναϊού μέχρι στιγμής και όχι θανάτους, λιγότερα περιστατικά από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά ο αριθμός αυξήθηκε απότομα τις τελευταίες ημέρες.

Πηγή: reuters.com

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024