Πανικός στο χρηματιστήριο του Τόκιο – Βυθίζονται οι δείκτες
Πανικός επικρατεί στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στο χρηματιστήριο του Τόκιο μπροστά στην έλλειψη συντονισμού των κυβερνήσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού.
Την επομένη της πλημμύρας στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια σε διεθνές επίπεδο, αυτό στο Τόκιο ακολουθεί την τάση: επικρατεί πανικός μπροστά στην έλλειψη συντονισμού των κυβερνήσεων εν μέσω της εκθετικής εξάπλωσης της πανδημίας του κοροναϊού.
Απώλειες 1.396,69 μονάδων για τον Nikkei
Στις 09:56 [τοπική ώρα· 02:56 ώρα Ελλάδας], ο δείκτης Nikkei κατέγραφε απώλειες 1.396,69 μονάδων (–7,53%), υποχωρώντας στις 17.162,94 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης Topix κατέγραφε πτώση 99,40 μονάδων (–7,49%), στις 1.228,48 μονάδες.
Οι τίτλοι εταιρειών όλων των τομέων δραστηριότητας που είναι εισηγμένες στον Νικέι βρίσκονται στο κόκκινο – ειδικά οι μετοχές μεγάλων ονομάτων των κλάδων των κατασκευών, των ακινήτων, της τεχνολογίας, της υγείας αλλά και της ενέργειας.
Σύγκριση με το κραχ του 1987
Από το Παρίσι ως τη Γουόλ Στριτ, από το Λονδίνο ως το Σάο Πάολο, οι απώλειες σε διεθνή χρηματιστήρια μπορούν σε πολλές περιπτώσεις να συγκριθούν μόνο με εκείνες του κραχ του 1987.
Οι επενδυτές καταλήφθηκαν εξαπίνης ιδίως από τη μονομερή απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει για τριάντα ημέρες την είσοδο οποιουδήποτε ταξιδιώτη από τον χώρο Σένγκεν στις ΗΠΑ.
Πηγή: ΑΠΕ
- Οι νέες πιθανότητες πρόκρισης για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ – Το σενάριο για «εμφύλιο» στα πλέι-οφ
- «Φραπές»: «Μας φλόμωσε στο ψέμα» – Αντιδράσεις των κομμάτων στην παρωδία της Εξεταστικής
- Θρίλερ με τον Δανό δότη σπέρματος: «Η πιθανότητα να αναπτύξεις καρκίνο πλησιάζει το 90%» – Τι λέει καθηγητής
- Καλιφόρνια: Ισχυρή έκρηξη σε αγωγό αερίου – Τουλάχιστον 6 τραυματίες, σοβαρές ζημιές σε 3 κτίρια
- NCAA: Νέα τρομερή εμφάνιση και «τριαντάρα» του Αβδάλα (vid)
- Ο εντερικός – εγκεφαλικός άξονας του σκύλου: Πώς το έντερο επηρεάζει το άγχος, τη συμπεριφορά, την ευζωία του






