Οδοιπορικό στον Έβρο: Αυτά είναι τα περάσματα στα σύνορα
Εκτός από τα μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού χερσαία περάσματα ανάμεσα στις δύο χώρες, στο υπόλοιπο κομμάτι του ο Έβρος είναι ένα αδιάβατο στρατιωτικό κόλλημα
Εκτός από τα μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού χερσαία περάσματα ανάμεσα στις δύο χώρες, στο υπόλοιπο κομμάτι του ο Έβρος είναι ένα αδιάβατο στρατιωτικό κόλλημα.
Πάντα όμως υπάρχει τρόπος όταν η ανθρώπινη ανάγκη είναι μεγάλη και αυτό είναι κάτι που φαίνεται έντονα τις τελευταίες ημέρες στα σύνορα.
Η απεσταλμένη του MEGA, Εύη Καλλίνη πραγματοποίησε ένα οδοιπορικό στην περιοχή του ποταμού και τα περάσματά του, που τις τελευταίες ημέρες έχει μπει για τα καλά στην ελληνική ειδησεογραφία χάριν στις ασύμμετρες επιχειρήσεις που έχει εξαπολύσει ο Ερντογάν.
Οι κινήσεις τον στρατιωτικών οχημάτων είναι συνεχής.
Ο ελληνικός στρατός έχει κινητοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για την στενότερη επιτήρηση της περιοχής.
Πριν ξεσπάσει η κρίση και ειδικά τα προηγούμενα χρόνια που τα μέτρα επιτήρησης και φύλαξης του ποταμού δεν ήταν τόσο ενισχυμένα, οι διακινητές έβρισκαν και χρησιμοποιούσαν διάφορα περάσματα.
- Μεταναστευτικό: 260% αύξηση των ροών στο διάδρομο Λιβύης – Κρήτης
- Μεξικό: Δολοφονήθηκε στέλεχος του καρτέλ Σιναλόα, που είχε επικηρυχθεί από τις ΗΠΑ
- Γάζα: Αλλους δύο Παλαιστίνιους σκότωσε το Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του
- Ιαπωνία: Προϋπολογισμό-ρεκόρ 665 δισ. ευρώ εγκρίνει η κυβέρνηση
- Μεξικό: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 32 τραυματίες από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα
- Νιγηρία: Ο Τραμπ προειδοποιεί και για άλλους βομβαρδισμούς αν δεν σταματήσει η «σφαγή χριστιανών»
